Ε.Σ.Ο.

Subscribe to Ε.Σ.Ο. feed
Greek Chess Federation
Updated: 15 hours 22 min ago

Έφυγαν από τη ζωή ο Γιώργος Θεολογίτης και ο Σπύρος Λοβέρδος

Mon, 04/24/2017 - 16:33

Μόλις σήμερα η ΕΣΟ πληροφορήθηκε την απώλεια δύο εξαίρετων ανθρώπων του ελληνικού σκακιού. Ο Γιώργος Θεολογίτης και ο Σπύρος Λοβέρδος έφυγαν το τελευταίο διάστημα από τη ζωή.

Ο Γιώργος Θεολογίτης, πολιτικός μηχανικός  (71 ετών), διετέλεσε μέλος και βασικό στέλεχος των διοικήσεων της ΕΣΟ για  25 χρόνια, από 1984 μέχρι και το 2008, με τις ιδιότητες του Γενικού Γραμματέα από το 1985 έως το 2004 και του αντιπροέδρου από το 2004 έως το 2008. Τα έτη 1989-1993 εργάστηκε ως γενικός διευθυντής στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Τα 40ήμερο μνημόσυνο για τον Γιώργο θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 30/04 στις 10.30 π.μ. στην εκκλησία εντός του νεκροταφείου Βύρωνα.

Ο Σπύρος Λοβέρδος (93 ετών) ασχολήθηκε με τα διοικητικά της ομοσπονδίας και των συλλόγων από τη δεκαετία του ’50 και παράλληλα υπήρξε κορυφαίος σκακιστής και μέλος της εθνικής ομάδας ανδρών, με την οποία συμμετείχε στην 12η σκακιστική Ολυμπιάδα στη Μόσχα το 1956 και αργότερα το 1975 στην Βαλκανιάδα της Κωνσταντινούπολης.  Διετέλεσε επίτιμο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας. Για πολλά χρόνια κράτησε ζωντανό το σκακιστικό τμήμα της ΕΦΕΤ και μέχρι πρόσφατα συμμετείχε σε σκακιστικούς αγώνες με τον σύλλογο του, τον  ΣΟ Ν. Φιλαδέλφειας.

Το ΔΣ και οι υπάλληλοι της ΕΣΟ εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήριά τους στις οικογένειες τους.

Categories: Ενημέρωση

ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ

Mon, 04/24/2017 - 10:19

Η ΕΣΟ ανακοινώνει την έγκριση της αίτησης μεταγραφής του ΛΕΚΚΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ (ΑΓΜ 29924) από τον ΑΣΑ Πέλοπος Πατρών στην Ένωση Αθλοπαιδιών Πατρών.

Categories: Ενημέρωση

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Πετσετίδης

Wed, 04/19/2017 - 12:03

Έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή σε ηλικία  77 ετών, ο Δημήτρης Πετσετίδης ένας ανήσυχος, πολυτάλαντος και δημιουργικός άνθρωπος. Σημαντικός παράγοντας για το σκάκι στη Σπάρτη και στην περιοχή, διετέλεσε πρόεδρος για πολλά χρόνια του Πολιτιστικού Συλλόγου Σπάρτης και ήταν ο πρώτος και μοναδικός πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Σκακιστικών Σωματείων Μεσσηνίας – Αρκαδίας – Λακωνίας (πριν την ίδρυση της ΕΣΣΠΕΠ).

Το χιούμορ που τον διέκρινε εμφανιζόταν συχνά στα σκίτσα του και με σκακιστική θεματολογία.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Μαρία, Θεοδώρα, Κατερίνα , η απώλεια του είναι σημαντική για όλο τον σκακιστικό κόσμο.

Categories: Ενημέρωση

ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ

Thu, 04/13/2017 - 10:01

Η ΕΣΟ ανακοινώνει την έγκριση της αίτησης μεταγραφής του ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (ΑΓΜ 48201) από τον ΣΣ Φαρσάλων στον Γυμναστικό Σύλλογο Φαρσάλων.

Categories: Ενημέρωση

Πανελλήνια Πρωταθλήματα Μαθητών – Μαθητριών 2017

Wed, 04/12/2017 - 14:16

Με τη παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Ι. Συναδινού ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα 10/4/2017 τα φετινά Πανελλήνια Πρωταθλήματα Μαθητών – Μαθητριών (ατομικά και ομαδικά).

Στους αγώνες, που άρχισαν στις 8/4/2017 στο κλειστό γυμναστήριο Λουτρακίου «Γ. Γαλανόπουλος» σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών, αφού πήραν μέρος 841 μαθητές και μαθήτριες στα ατομικά και 70 σχολεία στα ομαδικά.

Στην τελετή λήξης παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης, ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων κ. Γιώργος Γκιώνης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας – Πολιτισμού – Αθλητισμού του ίδιου δήμου κ. Αναστάσιος Σακελλαρίου και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λουτρακίου κ. Ευάγγελος Πιπέρης.

Για αποτελέσματα, βαθμολογίες, φωτογραφικό υλικό, βίντεο και λοιπά στοιχεία στην σελίδα των πρωταθλημάτων: http://chessfed.gr/sxolika2017/

Categories: Ενημέρωση

ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ FIDE – ΔΙΑΛΕΞΗ ΚΕΔ

Mon, 04/10/2017 - 10:01

Η Κ.Ε.Δ./Ε.Σ.Ο. σε συνεργασία με την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία και τον Σκακιστικό Όμιλο Χαλανδρίου διοργανώνει διάλεξη με θέμα τις αλλαγές των κανονισμών, που θα τεθούν σε εφαρμογή από 1 Ιουλίου 2017.

Η διάλεξη θα γίνει  την Τρίτη 16 Μαΐου 2017  18:00 – 22:00 στην αίθουσα του Σ.Ο. Χαλανδρίου (Αβέρωφ 4, 152 32, Χαλάνδρι).

Η διάλεξη θα μεταδοθεί online και θα είναι διαθέσιμη σε μαγνητοσκόπηση. Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν στο email που θα δηλώσουν συμμετοχή.

Εισηγητές θα είναι οι:

 • ΙΑ Τάκης Νικολόπουλος, Πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας της FIDE, καθηγητής διαιτησίας FIDE και μέλος του Δ.Σ. της Ε.Σ.Ο.
 • ΙΑ Μιχάλης Πρεβενιός, καθηγητής διαιτησίας FIDE και Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Δ./Ε.Σ.Ο.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται προεγγραφή εδώ

Η πλατφόρμα της online διάλεξης δέχεται μέχρι 50 συμμετοχές. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

28ο ΝΑΤΟ Chess Championship

Fri, 04/07/2017 - 13:55

Για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης, Ελληνική αποστολή αποτελούμενη από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, συμμετείχε με ιδιαίτερη επιτυχία στο 28ο Πρωτάθλημα Σκάκι των Κρατών – Μελών του ΝΑΤΟ. Το εν λόγω Πρωτάθλημα διοργανώθηκε από το Υπουργείο Άμυνας της Ουγγαρίας στην Βουδαπέστη από 27-31 Μαρτίου 2017 με την συμμετοχή 16 κρατών – μελών του εν λόγω Οργανισμού με 105 σκακιστές,

Η Ελληνική αποστολή αποτελούνταν από τους: Αντιπλοίαρχο (Ε) Γεώργιο Τζαμάκο ΠΝ ως Αρχηγό αποστολής, Αντισυνταγματάρχη (ΥΙ) Θωμά Μίχο , Σμηναγό (Ο) Ανδρέα Νικομάνη, Ανθυπαστυνόμο Σπύρο Νταλαμπίρα, Δόκιμο Υπαστυνόμο Αναστάσιο Παυλίδη και την Αστυφύλακα Αικατερίνη Παυλίδου ως αθλητές και κατέφερε στην πρώτη της συμμετοχή να καταλάβει την 4η θέση στην ομαδική κατάταξη στο πρωτάθλημα.

Για να δείτε το σχετικό δελτίο τύπου του ΑΣΑΕΔ (Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων) πατήστε εδώ.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 2017

Wed, 04/05/2017 - 15:49

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά το Σκακιστικό Πρωτάθλημα των Στρατιωτικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων & των Σωμάτων Ασφαλείας, το οποίο διεξήχθη το τριήμερο 2 έως 4 Απριλίου  στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, στον Πειραιά.

Πρωταθλητής, σημειώνοντας 9 βαθμούς και κερδίζοντας και τους 9 αγώνες του, αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Παπασημακόπουλος, της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), που υπερασπίστηκε με απόλυτη επιτυχία το τίτλο που είχε κατακτήσει και τις δύο προηγούμενες χρονιές !

Δεύτερος με 7 βαθμούς αναδείχθηκε ο Ιωάννης Τετεπουλίδης, της Σχολής Ικάρων (ΣΙ) και τρίτος με 7 βαθμούς επίσης αναδείχθηκε ο Δημήτριος Βλαχόπουλος της Στρατιωτικής Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ).

Στην Ομαδική βαθμολογία, που προέκυπτε από το άθροισμα των βαθμών των τριών (3) αθλητών της κάθε Σχολής με την υψηλότερη βαθμολογία, πρώτη αναδείχθηκε η Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) με 21.5 βαθμούς, δεύτερη ήταν η Σχολή Ικάρων (ΣΙ) με 18.5 βαθμούς και τρίτη η Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ) με 16.5 βαθμούς.

Για να δείτε το αναλυτικό δελτίο τύπου, τις βαθμολογίες και φωτογραφίες από τους αγώνες πατήστε εδώ.

 

Categories: Ενημέρωση

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 2017

Wed, 04/05/2017 - 15:46

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά το Σκακιστικό Πρωτάθλημα των Στρατιωτικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων & των Σωμάτων Ασφαλείας, το οποίο διεξήχθη το τριήμερο 2 έως 4 Απριλίου  στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, στον Πειραιά.

Η πολύ όμορφη εκδήλωση, που διοργανώθηκε από το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) και τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) και με τη συνεργασία της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ), φιλοξενήθηκε στην Αίθουσα Αναψυχής της Σχολής.

Συμμετείχαν σ’ αυτήν 38 αθλητές και 5 αθλήτριες από εννέα (9) Σχολές : τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), τη Σχολή Ικάρων (ΣΙ), τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), τη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτκής (ΣΑΝ), τη Σχολή Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (ΣΑΠΣ), τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ), τη Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ) και τη Σχολή  Αστυφυλάκων (ΣΑ).

Το Πρωτάθλημα περιελάμβανε 9 γύρους, ενώ οι αγώνες έγιναν με κανονισμούς Γρήγορου Σκακιού (Rapid) και είχαν χρόνο σκέψης είκοσι (20) λεπτά για κάθε παίκτη για όλη τη παρτίδ, με προστιθέμενο χρόνο δέκα (10) δευτερολέπτων για κάθε κίνηση, αρχίζοντας από τη πρώτη κίνηση.

Πρωταθλητής, σημειώνοντας 9 βαθμούς και κερδίζοντας και τους 9 αγώνες του, αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Παπασημακόπουλος, της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), που υπερασπίστηκε με απόλυτη επιτυχία το τίτλο που είχε κατακτήσει και τις δύο προηγούμενες χρονιές !

Δεύτερος με 7 βαθμούς αναδείχθηκε ο Ιωάννης Τετεπουλίδης, της Σχολής Ικάρων (ΣΙ) και τρίτος με 7 βαθμούς επίσης αναδείχθηκε ο Δημήτριος Βλαχόπουλος της Στρατιωτικής Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ).

Στην Ομαδική βαθμολογία, που προέκυπτε από το άθροισμα των βαθμών των τριών (3) αθλητών της κάθε Σχολήςμε την υψηλότερη βαθμολογία, πρώτη αναδείχθηκε η Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) με 21.5 βαθμούς, δεύτερη ήταν η Σχολή Ικάρων (ΣΙ) με 18.5 βαθμούς και τρίτη η Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ) με 16.5 βαθμούς.

Στους νικητές απονεμήθηκαν χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια, καθώς και τιμητικά διπλώματα.

Επικεφλής Διαιτητής των αγώνων ήταν ο Τάκης Νικολόπουλος, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ), Διεθνής Διαιτητής Σκακιού και Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE),  και διαιτητής ο Ομοσπονδιακός Διαιτητής Γιάννης Κατσίρης.

Στην τελετή λήξης παρευρέθηκαν και έκαναν τις απονομές ο Πλοίαρχος Ιωαν. Πάττας ΠΝ, Υποδιοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και ο Αντισυνταγματάρχης Χαραλ. Κανάτας, εκπρόσωπος της ΣΣΕ, ενώ παραυρέθησαν επίσης ο Αντιπλοίαρχος (Ο) Γεωργ. Μαργιολάκης ΠΝ, Τμηματάρχης Αθλητισμού του ΑΣΑΕΔ, ο Πλωτάρχης (Ε) Δημ. Σουβαλτζής ΠΝ, Τμηματάρχης Αθλητισμού της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, ο Υποπλοίαρχος Παύλος Κοκκινίδης ΠΝ, Οργανωτικός Υπεύθυνος από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, ο Ανθυπαστυνόμος Σπ. Νταλαμπίρας, εκπρόσωπος της Αστυνομίας και μέλος της Τεχνικής Επιτροπής του ΑΣΑΕΔ για το Σκάκι, καθώς και εκπρόσωποι των άλλων Σχολών.

Πρέπει να αναφερθεί ότι στη διάρκεια των εννιά γύρων του πρωταθλήματος υπήρξαν πολλές συναρπαστικές παρτίδες, κυριάρχησε η ευγενής άμιλλα και το απόλυτο fair play μεταξύ των παικτών, ενώ οι συμμετέχοντες ευχαριστήθηκαν την κάθε στιγμή της εξαιρετικής διοργάνωσης.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο ΑΣΑΕΔ, που έχει συμπεριλάβει το Σκάκι στο πρόγραμμα των Αθλητικών Αγώνων που διοργανώνει σε ετήσια βάση και που γιατρίτη συνεχή χρονιά διοργάνωσε αυτούς τους αγώνες, καθώς και στους υπεύθυνους της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων  (ΣΝΔ) για την άριστη διοργάνωση.

Πειραιάς,  4 Απριλίου 2017

Τ.Ν.

Οι αναλυτικές βαθμολογίες των αγώνων (ατομική και ομαδική)

Categories: Ενημέρωση

Πανελλήνια ατομικά πρωταθλήματα εφήβων – νεανίδων, παίδων – κορασίδων 2017

Tue, 04/04/2017 - 10:43

Η ΕΣΟ δημοσίευσε την συμπληρωματική προκήρυξη για τα πανελλήνια ατομικά πρωταθλήματα εφήβων – νεανίδων, παίδων – κορασίδων 8-18 ετών που θα διεξαχθούν στο Ρίο Αχαΐας από 26/6 έως 2/7/2017. Για να δείτε την προκήρυξη πατήστε εδώ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΦΗΒΩΝ – ΝΕΑΝΙΔΩΝ, ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2017

Tue, 04/04/2017 - 10:31

Έντυπο δήλωσης συμμετοχής αθλητών (για ενώσεις – τοπικές επιτροπές)

Αριθ. Πρωτ.  98420/31-3-2017

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΦΗΒΩΝ – ΝΕΑΝΙΔΩΝ, ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2017

(8, 10, 12, 14, 16 &18 ΕΤΩΝ)

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ – ΤΕΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

1. ΤΕΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Οι τελικοί αγώνες θα διεξαχθούν στο Ρίο Αχαΐας από 26/6-02/7/2017 σε συνεδριακές αίθουσες του ξενοδοχείου Porto Rio με συν-διοργανωτή την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου (ΕΣΣΠ).

 

2. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

Η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (ΕΣΟ) προκηρύσσει τα Πανελλήνια Ατομικά  Πρωταθλήματα Εφήβων-Νεανίδων, Παίδων-Κορασίδων 2017 τα οποία θα διεξαχθούν σε 6 κατηγορίες ηλικιών. Οι κατηγορίες σύμφωνα με τα όρια ηλικίας  (ημερομηνίες γέννησης) έχουν ως εξής:

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ

      Κατηγ. Ημερομηνία γέννησης 20ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ (Κ18) Κ/18 Από 1/1/1999 και μετά

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΑΙΔΩΝ

    35ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ (Κ16) Κ/16 Από 1/1/2001 και μετά 20ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ (Κ14) Κ/14 Από 1/1/2003 και μετά 26ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ (Κ12) Κ/12 Από 1/1/2005 και μετά 20ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ (Κ10) Κ/10 Από 1/1/2007 και μετά 14ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ (Κ08) Κ/08 Από 1/1/2009 και μετά      

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ

      Κατηγ. Ημερομηνία γέννησης 20ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ (Κ18) Κ/18 Από 1/1/1999 και μετά

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

    29ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (Κ16) Κ/16 Από 1/1/2001 και μετά 20ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (Κ14) Κ/14 Από 1/1/2003 και μετά 26ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (Κ12) Κ/12 Από 1/1/2005 και μετά 20ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (Κ10) Κ/10 Από 1/1/2007 και μετά 14ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (Κ08) Κ/08 Από 1/1/2009 και μετά

 

 1. ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΕ ΔΙΑΚΡΙΝΟΜΕΝΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

Ο νόμος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ν.4115/30-1-2013 (ΦΕΚ 24 Τεύχος Α’) προβλέπει στο άρθρο 38 παροχές σε διακρινόμενους αθλητές. Ειδικότερα, στην παρ. 6 α,β και γ, προβλέπονται παροχές για τους 3 πρώτους νικητές των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων Εφήβων – Νεανίδων Κ/18 και Παίδων – Κορασίδων Κ/16.

 

 1. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι Ενώσεις & Τοπικές Επιτροπές πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να δηλώσουν τη συμμετοχή όλων των σκακιστών και σκακιστριών της περιοχής τους μέχρι και την Παρασκευή  9 Ιουνίου 2017 στη Γραμματεία της ΕΣΟ. Στο έντυπο δήλωσης συμμετοχής (συνημμένο υπολογιστικό φύλλο) θα πρέπει να συμπεριληφθούν:

α) οι σκακιστές και σκακίστριες που προκρίθηκαν από τα πρωταθλήματα των περιοχών τους, β) οι σκακιστές και σκακίστριες που δικαιούνται απευθείας συμμετοχή στους τελικούς αγώνες και γ) όσοι άλλοι επιθυμούν να συμμετάσχουν και γίνουν δεκτοί, με την υποχρέωση να καταθέσουν στον λογαριασμό της ΕΣΟ που τηρείται στην Εθνική Τράπεζα: 080/480580-13 (ΙΒΑΝ GR 15 0110 0800 0000 0804 8058 013), παράβολο 30 Euro εφόσον έχουν αγωνιστεί στους προκριματικούς ή παράβολο 60 Euro εφόσον δεν αγωνίσθηκαν σε αυτούς. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν στην ΕΣΟ (e-mail: [email protected] ή φαξ 210 9221620) αντίγραφο της σχετικής κατάθεσης απ΄ όπου θα προκύπτουν τα ονόματα των αγωνιζομένων.

Δεν θα γίνουν δεκτές δηλώσεις για τις οποίες θα χρησιμοποιηθεί διαφορετικό έντυπο από το επίσημο υπολογιστικό φύλλο. Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά εκτός της τελευταίας στήλης (παρατηρήσεις). Για όσους σκακιστές και σκακίστριες δεν διαθέτουν FIDE ID οι Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές πρέπει να επικοινωνήσουν με την ΕΣΟ για την έκδοση των FIDE ID πριν την συμπλήρωση του υπολογιστικού φύλλου.
ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής.

Οι Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές μαζί με τη δήλωση συμμετοχής των παραπάνω αθλητών υποχρεούνται να στείλουν μέχρι τις 09-06-2017 τα αποτελέσματα των περιφερειακών προκριματικών πρωταθλημάτων της περιοχής τους. Η μη έγκαιρη αποστολή των αποτελεσμάτων καθιστά άκυρη τη δήλωση συμμετοχής των αθλητών.

 

Σύμφωνα με την Α8/22.01.2011 απόφαση του ΔΣ της ΕΣΟ δίνεται το δικαίωμα να συμμετέχουν οι νεαροί κύπριοι σκακιστές στα Πανελλήνια Νεανικά Ατομικά Πρωταθλήματα, με την προϋπόθεση ότι έχουν εγγραφεί νόμιμα σε ελληνικό αθλητικό σωματείο που ανήκει στη δύναμη της ΕΣΟ (σημειώνεται ότι οι Κύπριοι σκακιστές δεν μπορούν να εκπροσωπήσουν επισήμως την Ελλάδα στα αντίστοιχα  Πανευρωπαϊκά ή Παγκόσμια Πρωταθλήματα )

 

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 1.30 του κανονισμού αγώνων, για σκακιστή-τρια που θα αποχωρήσει αδικαιολόγητα από το πρωτάθλημα ή θα παρακωλύσει την ομαλή διεξαγωγή του, η ΕΣΟ θα αποκλείσει τη συμμετοχή του-της από τα πανελλήνια ατομικά πρωταθλήματα της επόμενης χρονιάς. Συγκεκριμένα θα αποκλειστεί η συμμετοχή τους από τα πανελλήνια ατομικά πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών (8-10-12-14-16-18 και 20 ετών) του2018 (απόφαση ΔΣ ΕΣΟ 28/3/2015).

 

Διευκρινίζεται ότι, αιτιολογημένα αιτήματα για εξαίρεση από την κλήρωση του τελευταίου γύρου θα γίνουν δεκτά μόνο αν κατατεθούν πριν την έναρξη του 2ου γύρου.

Επισημαίνεται επίσης ότι όσοι αποχωρούν αδικαιολόγητα από τα προκριματικά της ένωσης – τ. επιτροπής που αγωνίζονται, χάνουν το δικαίωμα συμμετοχής, ακόμα και με την καταβολή του προβλεπόμενου παραβόλου, στην τελική φάση.

 

 1. ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΕΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Το σύστημα των τελικών αγώνων θα ορισθεί με βάση των αριθμό συμμετοχών ανά ηλικιακή κατηγορία και σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

2 Ματς 4 Παρτίδων 3-4 Κυκλικό σύστημα (πουλ) διπλών παρτίδων 5-10 Κυκλικό σύστημα (πουλ) 11-19 Ελβετικό 7 γύρων ≥20 Ελβετικό 9 γύρων

 

Σε κάθε κατηγορία θα διεξαχθεί ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ πρωτάθλημα.

 Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα γενική οδηγία της ΚΕΔ,  ο αρχικός κατάλογος κατάταξης των συμμετεχόντων για τις ανάγκες της κλήρωσης, γίνεται με πρώτο κριτήριο το διεθνές ΕΛΟ – τίτλο και με δεύτερο κριτήριο το Εθνικό ΕΛΟ – τίτλο και στην συνέχεια αλφαβητικά με λατινικούς χαρακτήρες.

 

 1. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης, για κάθε παίκτη, 90 λεπτά για τις πρώτες 40 κινήσεις και ακόμη 15 λεπτά  μέχρι την ολοκλήρωση της παρτίδας. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο παίκτης, παίρνει ακόμη μισό λεπτό (30”) χρόνου σκέψης.

Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας.

Σκακιστής – σκακίστρια, που δεν έχει προσέλθει για να αγωνιστεί μετά την πάροδο 30 λεπτών από την έναρξη των αγώνων, μηδενίζεται. (άρθρο 6.7 FIDE Laws of Chess).

 

 1. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

Διευθυντής Αγώνων ορίσθηκε από το ΔΣ της ΕΣΟ ο ΔΔ κ. Γιώργος Γεωργόπουλος και οργανωτική επιτροπή οι κκ Σ. Ευσταθόπουλος (Αντιπρόεδρος ΕΣΟ), Α. Σπηλίοπουλος (Μέλος ΔΣ ΕΣΟ και Αντιπρόεδρος ΕΣΣΠ) και Γ. Καραμαλής (Πρόεδρος ΕΣΣΠ).

Οι διαιτητές θα ορισθούν από την ΚΕΔ και θα ανακοινωθούν συμπληρωματικά.

 


 1. ΤΕΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ

Σε περίπτωση ισοβαθμίας ακολουθούνται κριτήρια που προβλέπονται από τον Κανονισμό Αγώνων.  Συγκεκριμένα, όλες οι θέσεις καθορίζονται σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια  άρσης ισοβαθμίας:

 

Για ελβετικό σύστημα

α) Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων

β) Το κριτήριο Μπούχολτζ cut-1 (βαθμοί αντιπάλων εξαιρουμένου του χαμηλότερου)

γ) Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων)

δ) Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).

 

Για κυκλικό σύστημα (roundrobin)

α) Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισοβάθμων

β) Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες).

γ). Το σύστημα Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα

δ) Το σύστημα Κόγια (αριθμός βαθμών εναντίων αντιπάλων με ποσοστό > 50%)

 

Διευκρινίζεται ότι για τον υπολογισμό του Μπούχολτζ ή του Μπέργκερ θα γίνει εφαρμογή του “virtual opponent”.

 

Αγώνες μπαράζ.

Αν μετά την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων, διατηρείται η ισοβαθμία ανάμεσα σε 2 συμμετέχοντες, σε κάποια από τις 3 πρώτες θέσεις, τότε θα γίνει διπλός αγώνας μπαράζ  μεταξύ των ισοβάθμων (τα χρώματα του 1ου αγώνα καθορίζονται με κλήρωση), με χρόνο σκέψης 5 λεπτά και επαύξηση 3 δευτερολέπτων ανά κίνηση για κάθε σκακιστή.

Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος θα διεξαχθεί αγώνας «ξαφνικού θανάτου», κατά τα πρότυπα των κανονισμών που ισχύουν για το παγκόσμιο κύπελλο της FIDE, με χρόνο σκέψης 5 λεπτά για τα λευκά και 4 λεπτά για τα μαύρα. Μετά την 60η κίνηση υπάρχει επαύξηση 3 δευτερόλεπτα ανά κίνηση για κάθε σκακιστή. Ο καθορισμός του χρώματος (λευκά ή μαύρα) γίνεται με κλήρωση (ο νικητής της κλήρωσης επιλέγει χρώμα). Αν και αυτός ο αγώνας λήξει ισόπαλος, για την άρση της ισοβαθμίας νικητής ανακηρύσσεται ο σκακιστής-στρια που αγωνίστηκε με τα μαύρα. Αν μετά την εφαρμογή των κριτηρίων προκύψει ισοβαθμία σε οποιαδήποτε άλλη θέση εκτός των 3 πρώτων, οι αθλητές ανακηρύσσονται ισόβαθμοι.

Οι αγώνες μπαράζ πραγματοποιούνται το αργότερο 30 λεπτά μετά την ολοκλήρωση των παρτίδων των ενδιαφερομένων.

Όποιος δεν εμφανισθεί στους αγώνες μπαράζ μηδενίζεται.

 

 1. ΑΝΑΒΟΛΕΣ

Σύμφωνα με το άρθρο 1.25 του Κανονισμού Αγώνων, δεν επιτρέπεται, καταρχήν, η αναβολή αγώνων ή η συνέχεια μιας παρτίδας που διακόπηκε. Το αρχικό πρόγραμμα των αγώνων πρέπει να τηρείται. Εξαιρέσεις μπορεί να γίνουν σε ειδικές περιπτώσεις, ύστερα από έγκαιρη αίτηση του ενδιαφερόμενου και αιτιολογημένη απόφαση του διευθυντή αγώνων. Οι ειδικές περιπτώσεις μπορεί να περιλαμβάνουν ασθένεια οπωσδήποτε διαπιστωμένη από διαπιστευμένο γιατρό των αγώνων, αντικειμενική αδυναμία μετάβασης στο χώρο διεξαγωγής κ.α. Στα οξέα γενικά νοσήματα που δεν χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη, αρκεί η πιστοποίηση από ιδιώτη γιατρό με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού της ΕΣΟ και σε περίπτωση διαφωνίας των δύο γιατρών η βεβαίωση δευτεροβάθμιου οργάνου, όπως είναι οι Υγειονομικές Επιτροπές, Κρατικά και Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία. Τις σχετικές αλλαγές στο Πρόγραμμα ανακοινώνει ο διευθυντής αγώνων και η απόφαση του θεωρείται τελεσίδικη.

 

 1. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Ένσταση ασκείται σύμφωνα με τα σχετικά άρθρα του Κανονισμού Αγώνων της ΕΣΟ, κατά απόφασης του διαιτητή ή του Επικεφαλής Διαιτητή και κατατίθεται εγγράφως στον Διευθυντή Αγώνων μαζί με παράβολο ύψους ενενήντα (90) ευρώ. Σε περίπτωση μερικής ή ολικής αποδοχής της ένστασης το παράβολο επιστρέφεται, ειδάλλως εκπίπτει υπέρ της ΕΣΟ.

 

Η υποβολή των ενστάσεων γίνεται δεκτή έως και 30 λεπτά μετά τη λήξη του γύρου. Αν το πρόγραμμα προβλέπει δύο αγωνιστικές την ίδια μέρα τότε ή ένσταση ασκείται μέσα σε 15 λεπτά από τη λήξη της υπόψη παρτίδας.

 

Υπεύθυνη για την εκδίκαση της ένστασης είναι η Επιτροπή Ενστάσεων των αγώνων που θα οριστεί πριν από την έναρξη των πρωταθλημάτων.

 

 1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Οι τελικοί αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

 

Κυριακή            25 Ιουνίου              2017 Άφιξη συμμετεχόντων   Δευτέρα            26 Ιουνίου              2017 Κληρώσεις 12:00 Δευτέρα            26 Ιουνίου              2017 Τελετή Έναρξης 16:00 Δευτέρα            26 Ιουνίου              2017 1ος Γύρος 16:30 Τρίτη                27 Ιουνίου              2017 2ος Γύρος 09:30 Τρίτη                27 Ιουνίου              2017 3ος Γύρος 17:00 Τετάρτη            28 Ιουνίου              2017 4ος Γύρος 16:30 Πέμπτη             29 Ιουνίου              2017 5ος Γύρος 09:30 Πέμπτη             29 Ιουνίου              2017 6ος Γύρος 17:00 Παρασκευή       30 Ιουνίου              2017 7ος Γύρος 16:30 Σάββατο           01 Ιουλίου              2017 8ος Γύρος 16:30 Κυριακή            02 Ιουλίου              2017 9ος Γύρος 09:30 Κυριακή            02 Ιουλίου              2017 Αγώνες Μπαράζ (*) – Κυριακή            02 Ιουλίου              2017 Τελετή Λήξης – Αναχώρηση συμμετεχόντων 17:00

(*) Αν προκύψουν αγώνες μπαράζ θα πραγματοποιηθούν το αργότερο 30 λεπτά μετά την ολοκλήρωση των παρτίδων των ενδιαφερομένων χωρίς αναβολή.

Στην τελετή λήξης είναι υποχρεωτική η συμμετοχή των 3 νικητών ανά πρωτάθλημα. Αθλητής-τρια που απουσιάζει αδικαιολόγητα από την τελετή λήξης θα χάνει τη θέση του και θα αναπληρώνεται από τον επόμενο-η στην κατάταξη. (Η αναπλήρωση δεν συνεπάγεται και απώλεια των παροχών που περιγράφονται στο άρθρο 3 της προκήρυξης).

Διευκρινίζεται ότι μετάλλια (χρυσό, αργυρό, χάλκινο) δικαιούνται μόνο οι 3 πρώτοι-τες ανά πρωτάθλημα.

 

 1. ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Ρίο Αχαΐας από 26/6-02/7/2017 σε συνεδριακές αίθουσες του ξενοδοχείου Porto Rio.

Οι σκακιστές και σκακίστριες που προκρίθηκαν από τα περιφερειακά πρωταθλήματα και όσοι δικαιούνται απευθείας συμμετοχή στους τελικούς αγώνες θα φιλοξενηθούν στα ξενοδοχεία: Porto Rio 4*, και Hotel Castello 3* (μόνο διαμονή, η διατροφή θα γίνεται στο Porto Rio) σε δίκλινα, τρίκλινα (δίκλινο + 1 κλίνη) ή τετράκλινα δωμάτια (δίκλινο + 2 κλίνες), από 25 ή 26 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου (6 ή 7 διανυκτερεύσεις) με πλήρη διατροφή (πρωινό, γεύμα  και δείπνο) σε μπουφέ.

 

Επισημαίνεται ότι το ξενοδοχείο Hotel Castello 3* (μόνο διαμονή, η διατροφή θα γίνεται στο Porto Rio) θα χρησιμοποιηθεί στην περίπτωση που το Porto Rio δεν μπορεί να φιλοξενήσει όλη την διοργάνωση.

 

Διευκρινίζεται ότι για τους προκριμένους σκακιστές-στριες των παρακάτω ενώσεων – τ. επιτροπών που με βάση την απόσταση και το είδος της μετακίνησης δεν κρίνεται αναγκαία η παροχή 7 διανυκτερεύσεων, η ΕΣΟ σε συνεργασία και με το ξενοδοχείο των αγώνων θα παρέχουν φιλοξενία από 26/6 για 6 διανυκτερεύσεις: ΕΣΣΝ Αττικής, ΕΣΣ Κρήτης, ΕΣΣ Περ. Πελοποννήσου, ΤΕΣΣ Στ. Ελλάδας.

Επισημαίνεται ότι η παραλαβή των δωματίων θα γίνεται μετά τις 15:00.  Συμμετέχοντες που εκ των πραγμάτων φτάνουν νωρίς το πρωί, όπως π.χ. οι αθλητές και οι συνοδοί τους από την Κρήτη, θα έχουν προτεραιότητα στην παραλαβή των δωματίων.

 

 1. ΔΙΑΜΟΝΗ – ΔΙΑΤΡΟΦΗ – ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Όπως αναφέρεται στο άρθρο 13, η ΕΣΟ και το ξενοδοχείο των αγώνων προσφέρουν δωρεάν διαμονή σε δίκλινα, τρίκλινα (δίκλινο + 1 κλίνη) ή τετράκλινα δωμάτια (δίκλινο + 2 κλίνες) με πλήρη διατροφή (τρία γεύματα) σε μπουφέ για 6 ή 7 διανυκτερεύσεις (25/6 ή 26/6 in – 2/7 out) για το σύνολο των προκριμένων σκακιστών και σκακιστριών (μέχρι 106).

Απαραίτητη προϋπόθεση για την κράτηση δωματίου είναι η δήλωση του ονοματεπωνύμου του προκριμένου σκακιστή στο ξενοδοχείο.

 

Για τους σκακιστές και σκακίστριες που θα αγωνισθούν με παράβολο, είναι υποχρεωτική η διαμονή τουλάχιστον 6 διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχεία των αγώνων. Της υποχρέωσης αυτής εξαιρούνται όσοι διαθέτουν δική τους κατοικία στο Νομό Αχαΐας ή στο Δήμο Ναυπακτίας που αποδεικνύεται με το Ε9.

 

Το κόστος φιλοξενίας διαμορφώνεται ως εξής

 

Ξενοδοχείο 3*

–    45 € την ημέρα ανά άτομο, με πλήρη διατροφή (τρία γεύματα σε μπουφέ) για διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο ή

–    42 € την ημέρα ανά άτομο, με πλήρη διατροφή (τρία γεύματα σε μπουφέ) για διαμονή σε 2κλινο δωμάτιο με προσθήκη κλίνης ή δίκλινο με προσθήκη 2 κλινών.

–    Θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός μονόκλινων δωματίων με κόστος φιλοξενίας 71 € την ημέρα με πλήρη διατροφή (τρία γεύματα σε μπουφέ).

–    Τα δωμάτια θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας. με βάση την ημερομηνία κατάθεσης της προκαταβολής.

 

Ξενοδοχείο 4*

–    51 € την ημέρα ανά άτομο, με πλήρη διατροφή (τρία γεύματα σε μπουφέ) για διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο ή

–    48 € την ημέρα ανά άτομο, με πλήρη διατροφή (τρία γεύματα σε μπουφέ) για διαμονή σε 2κλινο δωμάτιο με προσθήκη κλίνης ή δίκλινο με προσθήκη 2 κλινών.

–    Θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός μονόκλινων δωματίων με κόστος φιλοξενίας 80 € την ημέρα με πλήρη διατροφή (τρία γεύματα σε μπουφέ).

–    Τα δωμάτια θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία κατάθεσης της προκαταβολής.

 

Διευκρινίζεται ότι οι παραπάνω τιμές θα ισχύσουν για απευθείας κρατήσεις και όχι μέσω ταξιδιωτικού γραφείου ή εταιρείας.

Σε ότι αφορά στα τετράκλινα δωμάτια, επειδή ο αριθμός του είναι περιορισμένος στο ξενοδοχείο, σε αυτή την περίπτωση η διαμονή θα παρέχεται σε δίκλινα δωμάτια ή με τη σύμφωνη γνώμη των πελατών θα μπορούν να διατεθούν κάποιες σουίτες με ανάλογη χρέωση (+80 € ανά δωμάτιο δηλ. 20€ επιπλέον κατ’ άτομο).

Η τιμολογιακή πολιτική του ξενοδοχείου Porto Rio διαμορφώνεται ως εξής: διαμονή στο κεντρικό κτίριο θα χρεώνεται με τιμές ξενοδοχείου 4 αστέρων ενώ διαμονή στα bungalows και στο Άρτεμις (μοτέλ) θα χρεώνεται με τιμές ξενοδοχείου 3 αστέρων.

 

Επισημαίνεται ξανά ότι το ξενοδοχείο Hotel Castello 3* (μόνο διαμονή, η διατροφή θα γίνεται στο Porto Rio) θα χρησιμοποιηθεί στην περίπτωση που το Porto Rio δεν μπορεί να φιλοξενήσει όλη την διοργάνωση.

 

Η κατανομή όλων των συμμετεχόντων στα ξενοδοχεία των αγώνων θα γίνει ως εξής:

–  σύμφωνα με την επιλογή τους και ανάλογα με τα διαθέσιμα δωμάτια ανά ξενοδοχείο

–  θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την ημερομηνία και ώρα κατάθεσης της απαιτούμενης προκαταβολής.

 

Οι κρατήσεις δωματίων θα γίνονται μέχρι την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017 με ταυτόχρονη κατάθεση προκαταβολής 40% του συνολικού κόστους διαμονής στον  παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό. Το υπόλοιπο ποσό (60%) θα πρέπει να εξοφληθεί πλήρως μέσω του κάτωθι λογαριασμού ή στη reception του εκάστοτε  ξενοδοχείου έως την 3η μέρα διαμονής. Οι συμμετέχοντες θα παραλαμβάνουν από τις reception το ανάλογο παραστατικό (απόδειξη ή τιμολόγιο) κατά την αναχώρησή τους.

 

Ο τραπεζικός λογαριασμός για τις προκαταβολές κρατήσεων δωματίων είναι:

ALPHA BANK  535 002340009198

Σαλταπίδας Δημήτριος

IBAN GR9701405350535002340009198

BIC CRBAGRAA

Στο καταθετήριο θα πρέπει να αναγράφεται το όνομα ή το σωματείο στο οποίο γίνεται η κράτηση καθώς και το όνομα του ξενοδοχείου που έχει επιλεχθεί.

 

Πολιτική ακύρωσης

 • Οποιαδήποτε αλλαγή κράτησης μπορεί να πραγματοποιηθεί έως τις 18/06/17 και βάση διαθεσιμότητας του εκάστοτε ξενοδοχείου (π.χ. αύξηση ή μείωση ατόμων)
 • Σε περίπτωσης ακύρωσης κράτησης μετά την αποστολή της φόρμας δήλωσης συμμετοχής και κράτησης δωματίων οι προκαταβολές δεν επιστρέφονται
 • Σε περίπτωση μη εμφάνιση του πελάτη ή σε περίπτωση έκτακτης αναχώρησης το ξενοδοχείο χρεώνει ολόκληρο το ποσό της συμφωνημένης διαμονής

Σε περίπτωση που χρησιμοποιηθούν και άλλα Ξενοδοχεία, οι διαμένοντες θα προμηθεύονται τα voucher κατά την άφιξή τους από την reception του ξενοδοχείου που διαμένουν και θα πρέπει να τα προσκομίζουν στο εστιατόριο του ξενοδοχείου τους σε κάθε γεύμα.

Απαγορεύεται ρητά η χρήση δωματίων και του ειδικού κουπονιού σε διαφορετικό ξενοδοχείο από το ξενοδοχείο διαμονής των συμμετεχόντων και από άτομα μη αναγραφόμενα στις λίστες διαμονής.

Διευκρινίζεται ότι οι συμμετέχοντες που λόγω απόστασης αφιχθούν στα ξενοδοχεία το βράδυ δικαιούνται το μεσημεριανό γεύμα την ημέρα της αναχώρησής τους.

 

Η μετάβαση των συμμετεχόντων, από και προς το Ρίο Αχαΐας θα γίνει με ευθύνη των ιδίων.

 

 1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ 

Για την κράτηση δωματίου θα πρέπει να ακολουθείται η εξής διαδικασία:

 • Συμπλήρωση της φόρμας δήλωσης συμμετοχής & κράτησης δωματίων
 • Κατάθεση προκαταβολής
 • Αποστολή της φόρμας δήλωσης συμμετοχής & κράτησης δωματίων καθώς και του αποδεικτικού κατάθεσης μέσω e-mail ή fax στα παρακάτω στοιχεία.

Όλες οι κρατήσεις θα πρέπει να πραγματοποιηθούν μέχρι την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017 στο email: [email protected]

Υπεύθυνη: κα Ευαγγελία Παπακώστα Τηλ.: 2610 992102 (09:30-16:00 Δευτέρα – Παρασκευή) Fax: 2610 992115

Υποχρεωτική είναι η τηλεφωνική επιβεβαίωση παραλαβής του φαξ ή του e-mail.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με τον Διευθυντή Αγώνων μόνο για οργανωτικές πληροφορίες ή τυχόν προβλήματα σχετικά με την διαθεσιμότητα δωματίων

 

 1. ΤΕΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Στους τελικούς αγώνες οι προκριμένοι σκακιστές και σκακίστριες υποχρεούνται να αγωνισθούν στο πρωτάθλημα της αντίστοιχης ηλικιακής κατηγορίας από το οποίο προκρίθηκαν. Σε αντίθετη περίπτωση στερούνται της δωρεάν φιλοξενίας. Για τους σκακιστές και σκακίστριες που θα αγωνισθούν με την καταβολή παραβόλου, η δήλωση συμμετοχής είναι δεσμευτική σε ότι αφορά το πρωτάθλημα που θα συμμετάσχουν και δεν μπορεί να αλλάξει στη συνέχεια.

 

Οι αθλητές θα πρέπει να αγωνίζονται στα πρωταθλήματα της ηλικιακής τους κατηγορίας γιατί σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύουν να μείνουν εκτός αγωνιστικού σχεδιασμού της ΕΣΟ. Το ίδιο ισχύει για όσους προτιμούν να αγωνισθούν στα πανελλήνια πρωταθλήματα άλλης κατηγορίας και δεν διακριθούν. Όσοι αθλητές ήδη αγωνίσθηκαν στα προκριματικά της ένωσης – τοπικής επιτροπής σε άλλη ηλικιακή κατηγορία και προκρίθηκαν για την τελική φάση μπορούν να αγωνισθούν στο πρωτάθλημα της ηλικίας τους χωρίς να χάσουν την πρόκρισή τους (Απόφαση ΔΣ ΕΣΟ 10/2/2008).

 

Σύμφωνα με πάγια απόφαση της ΕΣΟ (ΔΣ 07.07.2007) από το 2008 ισχύει ότι ο πρωταθλητής κάθε κατηγορίας επιλέγει πρώτος το αντίστοιχο  πρωτάθλημα (παγκόσμιο ή πανευρωπαϊκό) στο όποιο επιθυμεί ν’ αγωνιστεί και ο δεύτερος μπορεί να αποδεχθεί το πρωτάθλημα που απομένει. Σε περίπτωση άρνησης οποιουδήποτε εκ των δύο πρώτων γίνεται αναπλήρωση με βάση την κατάταξη του πανελλήνιου πρωταθλήματος μέχρι και την 5η θέση. Η ΕΣΟ διατηρεί το δικαίωμα να αποφασίσει διαφορετικά κατά περίπτωση.

 

 1. ΓΕΝΙΚΑ

Σε όλες τις πανελλήνιες διοργανώσεις που διεξάγονται σε δημόσιους χώρους επιτρέπεται η φωτογράφηση αθλητών μόνο από τον εξουσιοδοτημένο φωτογράφο της διοργάνωσης. Το συγκεκριμένο φωτογραφικό ή οπτικοακουστικό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί νόμιμα μόνο από την ΕΣΟ για την προβολή της διοργάνωσης και του αθλήματος γενικότερα. (απόφαση ΔΣ 19/9/2015). Διευκρινίζεται ότι επιτρέπεται στους θεατές η φωτογράφηση των αθλητών και αθλητριών τα πρώτα 5 λεπτά των αγώνων.

 

Η ΕΣΟ διατηρεί το δικαίωμα να ασκήσει έλεγχο για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ηλεκτρονικής υποβοήθησης (Anti cheating measures) σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες-συστάσεις της FIDE.

 

Ισχύουν τα άρθρα της γενικής προκήρυξης (Αριθ. Πρωτ.  98255/6-2-2017) που δεν διαφοροποιούνται

Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Ο. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

     

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΡΙΤΣΑΣ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΟΥΡΝΟΥΑ 2017

Fri, 03/31/2017 - 11:51

Για να δείτε πως διαμορφώθηκε, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία της ΕΣΟ, το πρόγραμμα των ανοιχτών διεθνών τουρνουά που θα διεξαχθούν στη χώρα μας το 2017, πατήστε εδώ.

Categories: Ενημέρωση

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2017

Fri, 03/31/2017 - 11:44
ΑΝΟΙΧΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2017 Α/Α ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΝΑΡΞΗ ΛΗΞΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ – ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ 1 6ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΝΩΓΕΙΩΝ «ΙΔΑΙΟΝ ΑΝΤΡΟΝ» 2017 ΑΝΩΓΕΙΑ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ 10/7/2017 17/7/2017 ΣΟ ΑΝΩΓΕΙΩΝ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ, ΠΕ ΚΡΗΤΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΝΩΓΕΙΩΝ 2 10ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ 2017 ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ-ΧΑΝΙΑ 19/7/2017 26/7/2017 ΣΑ ΧΑΝΙΩΝ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΝΤΑΝΟΥ-ΣΕΛΙΝΟΥ  προκήρυξη / ιστοσελίδα 3 26ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΟΠΕΝ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΒΑΛΑ 28/7/2017 4/8/2017 ΣΟ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΕΣΣΑΜΘ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΠΕ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΠΕΡ. ΑΜΘ προκήρυξη / ιστοσελίδα 4 ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ «ΑΠΟΚΟΡΩΝΑΣ 2017» ΧΑΝΙΑ 25/8/2017 2/9/2017 ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ, ΔΗΜΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ, ΠΕ ΧΑΝΙΩΝ – ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ προκήρυξη / ιστοσελίδα 5 25ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΟΠΕΝ «ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» 2017 ΝΙΚΑΙΑ 26/8/2017 3/9/2017 ΕΟΑΟ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ. ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗ Ο πίνακας αυτός συμπεριλαμβάνει τα τουρνουά που δήλωσαν τις ημερομηνίες διεξαγωγής τους σύμφωνα με την σχετική διαδικασία που όρισε η Ομοσπονδία. Για όποια ενδεχόμενη αλλαγή, η ΕΣΟ δεν φέρει καμία ευθύνη.
Categories: Ενημέρωση

ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ

Thu, 03/30/2017 - 13:18

Η ΕΣΟ ανακοινώνει την έγκριση της αίτησης μεταγραφής της ΤΣΙΛΙΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΑΣ (ΑΓΜ 48263) από την Ένωση Σκακιστών Αιγιαλείας στον ΑΣΟ Αιγίου.

ΑΘΗΝΑ 23.3.2017 ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Thu, 03/23/2017 - 15:45

Η ΕΣΟ έδωσε στη δημοσιότητα το ενημερωτικό δελτίο της συνεδρίασης του ΔΣ που έγινε στις 19.03.2017. Για να το διαβάσετε πατήστε εδώ.

ΑΘΗΝΑ 22.3.2017 ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Thu, 03/23/2017 - 15:41

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

                                                                                                                        Αθήνα, 22.03.2017

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

                Με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη της υπαλλήλου της ΕΣΟ Πηνελόπης Πιτσιγώνη, άρχισαν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας που έγινε την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017. Στη Γενική Συνέλευση παραβρέθηκαν 26 εκπρόσωποι σωματείων και το θέμα συζήτησης ήταν ο οικονομικός απολογισμός για το χρονικό διάστημα 01/10 έως 31/12/2016. Η ΓΣ υπερψήφισε με 23 ψήφους υπέρ, 2 κατά και 1 λευκό τον οικονομικό απολογισμό για το συγκεκριμένο διάστημα και απάλλαξε το ΔΣ από κάθε ευθύνη.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ, που ακολούθησε:

 1. Διαβάστηκαν και επικυρώθηκαν τα πρακτικά συνεδρίασης του ΔΣ στις 04.02.2017 και στις 03.03.2017.
 1. Εντάχθηκαν στη δύναμη της ΕΣΟ τα σωματεία:

α. Ένωση Σκακιστών Δράμας

β. Παναθλητικός Αθλητικής Ένωσης Συκεών

 

 1. Το Διοικητικό Συμβούλιο σε εφαρμογή της υπ. αριθ. 15/25-1-2017 απόφασης του ΑΣΕΑΔ, η οποία σημειωτέων εκδόθηκε 6 μήνες μετά την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος Α Εθνικής 2016, αποφάσισε να αφαιρεθεί η Ευβοϊκή ΕΣ από την τελική βαθμολογία του 44ου Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωταθλήματος Α΄ εθνικής και τα αποτελέσματα των ομάδων που αγωνίστηκαν εναντίον της θα μετρήσουν ως νίκες άνευ αγώνος. Η τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος έχει ως εξής:

 

1 ΕΟΑΟ ‘Φυσιολάτρης’ Νίκαιας 2 ΠΣ Περιστερίου 3 ΣΟ Καβάλας 4 ΕΣ Θεσσαλονίκης 5 Σκακιστική Ακαδημία Χανίων 6 ΝΟ Καλαμάτας ‘Ποσειδών’ 7 ΣΑ Κορινθίας ‘Αργοναύτης’ 8 ΦΟΝ Ηρακλείου – Επικοινωνία 9 Πανιώνιος ΓΣ 10 Πειραϊκός ΟΣ 11 ΜΑΠΟ ‘Κεραυνός’ Ωραιοκάστρου 12 ΑΟ ‘Κύδων’ Χανίων 13 ΑΟ ‘Κάισσα’ Χανίων 14 Ο.Φ.Η. 15 ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης 16 ΣΟ Ηρακλείου 17 ΑΟ ‘Τρεις Αστέρες’ ’89 18 ΟΣ Τριανδρίας 19 ΑΟ ‘Ζήνων’ Γλυφάδας 20 ΑΣ Παπάγου 21 ΑΟ Κηφισιάς 22 Ναυταθλητική Ένωση Πατρών 23 ΣΑ Συκεών Νεάπολης 24 ΑΟ ‘Λατώ’ Αγίου Νικολάου 25 ΟΦΣ Καβάλας 26 ΣΟ Νέας Φιλαδέλφειας 27 ΛΠ Φλώρινας 28 ΣΟ Αιγάλεω 29 ΣΟ Ρόδου ‘Ιππότης’ 30 ΣΟ Ξάνθης 31 ΣΠΖ Κέρκυρας 32 ΣΟ Φιλιατρών 33 ΣΜΣ Ελευσίνας

 

 1. Επικυρώθηκε η κατάταξη του 66ου Πανελλήνιου Ατομικού Πρωταθλήματος που έγινε στη Θεσσαλονίκη 04-12/03/2017, στο οποίο αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος o GM Παυλίδης Αντώνης, δεύτερος νικητής ο GM Στέλιος Χαλκιάς και τρίτος ο GM Ιωάννης Νικολαΐδης.

Το Δ.Σ. αποφάσισε  να αποσταλεί αναφορά στην αρμόδια επιτροπή της FIDE (Anti-Cheating Commission) ότι η ενυπόγραφη καταγγελία του Ι. Συμεωνίδη σε βάρος του Α. Κελίρη κρίθηκε αβάσιμη και ως εκ τούτου να καταχωρηθεί ο καταγγέλων στο μητρώο αβάσιμων καταγγελιών (Warning database) της ACC. Για τις ενέργειες αυτές θα ενημερωθεί και ο Ι.Συμεωνίδης.

 

 1. Έπειτα από εισήγηση του εφόρου Εθνικών Ομάδων κ. Μιχάλη Καλοσκάμπη καταρτίστηκε η προεθνική ομάδα Ανδρών για το 2017 ως εξής:

Παπαϊωάννου Ιωάννης

Χαλκιάς Στυλιανός

Μαστροβασίλης Δημήτριος

Μπανίκας Χριστόδουλος

Νικολαϊδης Ιωάννης

Μαστροβασίλης Αθανάσιος

Παυλίδης Αντώνιος

Κοτρωνιάς  Βασίλειος

Κελίρης Ανδρέας

Γεωργιάδης Ιωάννης

Θεοδώρου Νικόλαος

 

Με την ολοκλήρωση του 39ου Ατομικού Πρωταθλήματος Γυναικών, ο έφορος Εθνικών Ομάδων Μιχάλης Καλοσκάμπης σε συνεργασία με τον GM Σ. Καπνίση θα αποφασίσουν για τη στελέχωση της προεθνικής γυναικών.

 

 1. Το Δ.Σ. ενημερώνεται και εγκρίνει τα αιτήματα για συμμετοχές σε δτ, χωρίς οικονομική επιβάρυνση ως εξής :

α. 28ο Πρωτάθλημα ΝΑΤΟ 25/03-02/04/2017 Βουδαπέστη/Ουγγαρία.: Παυλίδης Α., Παυλίδου Αικ., Μίχος Θ., Νικομάνης Α., Νταλαμπίρας Σπ.

β. Πανευρωπαϊκό Ατομικό Πρωτάθλημα Γυναικών, Ρίγα-Λετονία 10-23/4/2017 :Παυλίδου Αικ., Γράψα Γ., Μάκκα Ι.

γ. Karpos open, Σκόπια 1-8/4/2017, Σαμαρτζής Μιχ., Κουτουρίνης Απ.

δ. Budapest Spring Festival 2017 18-26/3/2017, Καρούσος-Θεοδωράκης Νικόλαος

ε. IX Memorial Alexander Hatzipetrov Βουλγαρία 24-26/3/2017, Δελλούδης Γεώργιος, Δελλούδη Βαϊτση, Τσακαγιάννης Κυριάκος, Δεληγιαννίδης Κωνσταντίνος.

 

 1. Η ΕΣΣ Πελοποννήσου θα είναι συν-διοργανωτής των πανελλήνιων διοργανώσεων στο Ρίο Αχαΐας (Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Α’ Εθνικής, Πανελλήνιο Ομαδικό Κύπελλο και στα Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα 8-18 ετών 2017.
 1. Μετά από αίτημα της ΕΣΣΝΑ εγκρίθηκε η αύξηση του πλήθους των προκρίσεων από την Τελική Φάση του Ατομικού Πρωταθλήματος Μαθητών – Μαθητριών Αττικής 2017 κατά είκοσι τρία (23) πρόσωπα και από την Τελική Φάση του Ομαδικού Πρωταθλήματος Μαθητών – Μαθητριών Αττικής 2017 κατά τρία (3) σχολεία, δηλαδή κατά, περίπου, 15%.
Categories: Ενημέρωση

ΠΑΝ-ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2017

Thu, 03/23/2017 - 12:56

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά το Σκακιστικό Πρωτάθλημα του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο διεξήχθη τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, στον Πειραιά.

Οι αγώνες διοργανώθηκαν από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων σε συνεργασία με το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) και την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (ΕΣΟ).

Πρωταθλητής, σημειώνοντας 5 βαθμούς και κερδίζοντας και τους 5 αγώνες του, αναδείχθηκε ο Υπχος (Ο) Πέτρος Καψωμενάκης ΠΝ,. Δεύτερος με 4 βαθμούς αναδείχθηκε ο Υπχος (Ο) Γιώργος Βαχατζάκης ΠΝ, ενώ τρίτος με 3 βαθμούς αναδείχθηκε ο Ακστης (Φ) Γιώργος Αντωνιάδης.

Για να διαβάσετε το σχετικό δελτίο τύπου πατήστε εδώ.

Categories: Ενημέρωση

Η Σταυρούλα Τσολακίδου πρωταθλήτρια Ελλάδας

Mon, 03/20/2017 - 11:15

Πρωταθλήτρια  Ελλάδας αναδείχθηκε η Σταυρούλα Τσολακίδου στο 39ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Γυναικών που διεξήχθη στο Μαρούσι, στο Κέντρο Κεραμικής της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών, από 11 έως 19 Μαρτίου 2017.

Η 17χρονη παγκόσμια πρωταθλήτρια του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας κατάκτησε την 1η θέση με 8 βαθμούς σε 9 αγώνες (7 νίκες, 2 ισοπαλίες). Στις θέσεις 2-3 ισοβάθμησαν με 6,5 βαθμούς  η Κατερίνα Παυλίδου και η Χαριτωμένη Μαρκαντωνάκη. Μετά την  άρση της ισοβαθμίας (νίκη στη μεταξύ τους συνάντηση) 2η ήταν η Παυλίδου και 3η η Μαρκαντωνάκη.

Τους αγώνες συν-διοργάνωσαν ο Αθλητικός Όμιλος Παραδείσου Αμαρουσίου και η ΕΣΟ με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.  Χορηγός επικοινωνίας ΕΡΤ.

Περισσότερες πληροφορίες (παρουσίαση των σκακιστριών, φωτογραφίες, αποτελέσματα, βαθμολογία, παρτίδες κλπ) στην σελίδα του πρωταθλήματος.

ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ

Tue, 03/14/2017 - 15:08

Η ΕΣΟ ανακοινώνει την έγκριση των αιτήσεων μεταγραφής των:

 • ΤΣΙΟΥΚΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ (ΑΓΜ 12888) από τον ΕΓΣ «ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ» Νάουσας στον Παναθλητικό Όμιλο Ατσαλένιου
 • ΚΟΥΚΟΥΜΠΕΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΑΓΜ 29016) από την ΚΑΪΣΣΑ Ρεθύμνου στον Παναθλητικό Όμιλο Ατσαλένιου
Categories: Ενημέρωση

Πρωταθλητής Ελλάδας ο Αντώνης Παυλίδης

Mon, 03/13/2017 - 10:16

Πρωταθλητής Ελλάδας ανακηρύχθηκε ο GM Αντώνης Παυλίδης στο 66ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή 12/3 στο ξενοδοχείο Καψής στη Θεσσαλονίκη.

Ο Αντώνης Παυλίδης, σκακιστής του ΣΟ Καβάλας, με 6,5 βαθμούς σε 9 αγώνες ισοβάθμησε στην 1η θέση με τους GM Στέλιο Χαλκιά και GM Γιάννη Νικολαίδη που συγκέντρωσαν τους ίδιους βαθμούς αλλά μετά την άρση της ισοβαθμίας κατέλαβαν την 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

 

Περισσότερες πληροφορίες (αποτελέσματα, βαθμολογία, παρτίδες κλπ) στην σελίδα του πρωταθλήματος.

Categories: Ενημέρωση

Pages