Ε.Σ.Ο.

Subscribe to Ε.Σ.Ο. feed
Greek Chess Federation
Updated: 14 hours 57 min ago

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΣΟ ΣΤΑ «ΧΡΥΣΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ»

Thu, 10/30/2014 - 16:32

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΟ με επιστολή του προς τις οικογένειες, συγχαίρει θερμά τις 14χρονες Πρωταθλήτριες Αναστασία Αβραμίδου και Σταυρούλα Τσολακίδου για τη νέα μεγάλη επιτυχία που έφεραν στο ελληνικό σκάκι και εύχεται υγεία, καλή πρόοδο και πάντα επιτυχίες στα μαθήματα, στο σκάκι και σε κάθε τομέα της ζωής τους.

 

Συγχαίρει επίσης τους γονείς τους και όλους όσοι στηρίζουν την επίπονη προσπάθεια των σκακιστριών, διαβεβαιώνοντας ότι θα είναι πάντα στο πλευρό τους, παρεμβαίνοντας σε κάθε αρμόδιο φορέα για την υποστήριξη αυτής της προσπάθειας.

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΕΚΑΤΕΤΡΑΧΡΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Wed, 10/29/2014 - 17:10

Άλλη μια μεγάλη επιτυχία κατέγραψε χθες 28/10, ανήμερα της εθνικής γιορτής, το ελληνικό σκάκι, καθώς η Αναστασία Αβραμίδου αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κατηγορία μέχρι 14 ετών και η Σταυρούλα Τσολακίδου κατέκτησε την 2η θέση στην ίδια κατηγορία των αγώνων.

Τα πανευρωπαϊκά ατομικά πρωταθλήματα εφήβων – νεανίδων, παίδων – κορασίδων (8-18 ετών) έγιναν στο Μπατούμι της Γεωργίας από 19 έως 28 Οκτωβρίου. Στην κατηγορία που αγωνίστηκαν οι 2 ελληνίδες πρωταθλήτριες, συμμετείχαν 77 αθλήτριες από 35 ευρωπαϊκές χώρες.

Η σκακίστρια της Πνευματικής Στέγης Περιστερίου Αναστασία Αβραμίδου, συγκέντρωσε 8 ½ βαθμούς σε 9 αγώνες (8 νίκες, 1 ισοπαλία),  ενώ η παγκόσμια πρωταθλήτρια Σταυρούλα Τσολακίδου του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας, με 7 βαθμούς (6 νίκες, 2 ισοπαλίες), κατατάχθηκε 2η. Το χρυσό μετάλλιο, εξελίχθηκε σε καθαρά ελληνική υπόθεση αφού κρίθηκε στη μεταξύ τους συνάντηση, στον προτελευταίο γύρο των αγώνων, όπου επικράτησε η Αναστασία Αβραμίδου.

Οι νέες επιτυχίες των κοριτσιών, που πιστοποιούν το μεγάλο ταλέντο τους, αποτελούν συνέχεια των προηγούμενων διακρίσεών τους:  η Αναστασία Αβραμίδου αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης στα κορίτσια μέχρι 12 ετών το 2012 (Τσεχία) και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στους Σχολικούς αγώνες στα κορίτσια μέχρι 13 ετών το 2013 (Ελλάδα). Η Σταυρούλα Τσολακίδου κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στα κορίτσια μέχρι 14 ετών το 2013 (Η.Α.Ε), και φέτος το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για κορίτσια μέχρι 16 ετών (Ν.Αφρική).

Η ΕΣΟ ευχαριστεί όσους στήριξαν και στηρίζουν την προσπάθεια των σκακιστριών: για την Αναστασία Αβραμίδου τον επιχειρηματία κ. Ιβάν Σαββίδη που είναι και χορηγός της Ομοσπονδίας και για την Σταυρούλα Τσολακίδου τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και τον υφυπουργό αθλητισμού κ. Γ. Ανδριανό που χρηματοδότησε συγκεκριμένο πρόγραμμα προετοιμασίας της, καθώς  και τον ΟΤΕ που είναι ο επίσημος χορηγός της 14χρονης πρωταθλήτριας.

Συνοδοί προπονητές της ελληνικής αποστολής ήταν ο GM Σπύρος Καπνίσης και ο Χρήστος Μπούσιος και της Σταυρούλας ο GM Θάνος Μαστροβασίλης.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων:

 

http://www.e2e4.ge/

ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ

Tue, 10/21/2014 - 15:04

Η  ΕΣΟ  ανακοινώνει ότι εγκρίθηκε η μεταγραφή του ΣΤΑΥΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΑΓΜ 15668) από τον ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΝΙΚΑΙΑΣ «Ο ΑΡΗΣ» στον  ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ.

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ 8-18 ΕΤΩΝ 2014

Fri, 10/17/2014 - 13:03

Στο Μπατούμι της Γεωργίας θα πραγματοποιηθούν τα φετινά Πανευρωπαϊκά Ατομικά Πρωταθλήματα εφήβων – νεανίδων, παίδων κορασίδων (8-18 ετών) από 19 έως 28/10/2014.

Η ελληνική αποστολή, που αναχωρεί στις 18/10 για το Μπατούμι, αποτελείται από 16 σκακιστές και σκακίστριες:

 1. Παπακωνσταντίνου Δημήτριος (όπεν μέχρι 18)
 2. Γρηγοριάδης Μιχαήλ (όπεν μέχρι 16)
 3. Ιωαννίδης Ευγένιος (όπεν μέχρι 14)
 4. Αλεξιάδης Χρήστος (όπεν μέχρι 14)
 5. Καρούσος Θεοδωράκης Νικόλαος (όπεν μέχρι 12)
 6. Σερπετσιδάκης Νικόλαος (όπεν μέχρι 12)
 7. Τριάντος Κωνσταντίνος (όπεν μέχρι 12)
 8. Αμπελακιώτης Σταύρος (όπεν μέχρι 10)
 9. Μπασινάς Κωνστναντίνος (όπεν μέχρι 8)
 10. Σερπετσιδάκη Ευανθία (κορίτσια μέχρι 18)
 11. Σαλαχίδου Ρεβέκκα (κορίτσια μέχρι 16)
 12. Τσολακίδου Σταυρούλα (κορίτσια μέχρι 14)
 13. Αβραμίδου Αναστασία (κορίτσια μέχρι 14)
 14. Λουκά Μαγδαληνή (κορίτσια μέχρι 14)
 15. Χρυσόγελου Αθανασία-Παναγιώτα (κορίτσια μέχρι 12)
 16. Στρατή Μπέττυ  Άννα (κορίτσια μέχρι 10)

Συνοδοί – προπονητές θα είναι ο GM Σπ.Καπνίσης και o Χρ. Μπούσιος.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Σταυρούλα Τσολακίδου συμμετέχει στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα με αρωγό τον ΟΤΕ, που την στηρίζει ως επίσημος χορηγός, και με προπονητή τον GM Θ.Μαστροβασίλη.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων:

http://www.e2e4.ge/

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΓΓΑ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Thu, 10/16/2014 - 15:00

Για να δείτε την επιστολή της ΓΓΑ με θέμα «Δικαιολογητικά Είσπραξης Επιχορηγήσεων» που αφορά τα αθλητικά σωματεία πατήστε εδώ.

 

ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΒΑΘΜΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Fri, 10/10/2014 - 15:06

Για να δείτε το νέο κανονισμό υπολογισμού των εθνικών βαθμών αξιολόγησης, που εγκρίθηκε από το ΔΣ στις 27/9/2014 και θα ισχύσει από το 1ο εξάμηνο του 2015, πατήστε εδώ. 

ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΩΝ ΒΑΘΜΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Fri, 10/10/2014 - 15:01

ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

ΕΘΝΙΚΩΝ ΒΑΘΜΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

(άρθρο 4.29.3 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΙΤΛΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ)

      1.            Εισαγωγή

1.1.            Το εθνικό σύστημα αξιολόγησης αφορά μόνο σκακιστές που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΕΣΟ.

1.2.            Ο υπολογισμός των εθνικών βαθμών αξιολόγησης ακολουθεί τις προδιαγραφές του διεθνούς συστήματος αξιολόγησης της FIDE με μικρές τροποποιήσεις που οφείλονται:

1.2.1.            Στην ανάγκη ενσωμάτωσης και αξιόπιστης αξιολόγησης των νεαρών και νεοεγγραφέντων σκακιστών.

1.2.2.            Στη δημιουργία κινήτρων για συμμετοχή σε αγώνες των σκακιστών ηλικίας μέχρι 14 ετών.

1.2.3.            Στην περιοδικότητα του συστήματος ΕΣΟ (δύο λίστες κάθε χρόνο).

1.2.4.            Στην ανάγκη υπολογισμού και άλλων αγωνιστικών και στατιστικών στοιχείων σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία και τους εσωτερικούς κανονισμούς της ΕΣΟ.

      2.            Αγωνιστικές συνθήκες

2.1.            Η ΕΣΟ αξιολογεί όλα τα εγγεγραμμένα τουρνουά που διεξάγονται με σύστημα πουλ «round robin», πουλ πολλαπλών συναντήσεων, Ελβετικό σύστημα, σύστημα Σεβενίγκεν καθώς και ματς μεταξύ δύο αντιπάλων.

2.2.            Δεν αξιολογούνται τουρνουά στα οποία οι παρίδες δεν καταγράφονται.

2.3.            Ο ελάχιστος χρόνος σκέψης για κάθε σκακιστή πρέπει να είναι τουλάχιστον 60 λεπτά για το σύνολο της παρτίδας. Σε περίπτωση που περιλαμβάνεται προστιθέμενος χρόνος σκέψης ανά κίνηση, ως συνολικός χρόνος σκέψης θεωρείται ο χρόνος που έχει στη διάθεσή του ο σκακιστής για να παίξει τις 60 πρώτες κινήσεις και θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 60 λεπτά.

2.4.            Αξιολογούνται τα παιχνίδια που καταχωρούνται ως ισόπαλα (0,5 – 0,5) ή με νίκη του ενός εκ των δύο αντιπάλων (1-0 ή 0-1).

      3.            Γενικές πληροφορίες

3.1.            Βαθμολογία ΕΣΟ ενός σκακιστή είναι ένας ακέραιος αριθμός που προκύπτει από την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του σκακιστή απέναντι σε άλλους βαθμολογημένους σκακιστές σύμφωνα με τη μέθοδο υπολογισμού που περιγράφεται σε αυτούς τους κανονισμούς.

3.1.1.            Οι βαθμοί δημοσιεύονται σε ακέραια πολλαπλάσια της μονάδας, π.χ. 977, 1301, 1715, 2133 (βλ. 4.3.4)

3.2.            Οι πίνακες με τη βαθμολογία ΕΣΟ των σκακιστών ανακοινώνονται ανά εξάμηνο στην ιστοσελίδα της ΕΣΟ, τις πρώτες μέρες των μηνών Ιανουαρίου και Ιουλίου. Οι βαθμοί ΕΣΟ ενός σκακιστή προκύπτουν από τον τρέχοντα, εν ισχύ, βαθμολογικό πίνακα.

3.3.            Βαθμολογική περίοδος είναι το διάστημα των έξι μηνών ανάμεσα στην έκδοση δύο διαδοχικών πινάκων βαθμολογίας, κατά την οποία συγκεντρώνονται τα αποτελέσματα των προς αξιολόγηση σκακιστικών τουρνουά.

3.4.            Η βαθμολογική περίοδος του Α εξαμήνου καλύπτει το διάστημα από 1 Δεκεμβρίου μέχρι 31 Μαΐου και η βαθμολογική περίοδος του Β εξαμήνου καλύπτει το διάστημα από 1 Ιουνίου έως 30 Νοεμβρίου. Τα τουρνουά αξιολογούνται με τους βαθμούς ΕΣΟ του σκακιστή κατά τη βαθμολογική περίοδο της ημερομηνίας κατάθεσής τους στην ΕΣΟ.

3.5.            Η ελάχιστη βαθμολογία στους πίνακες ΕΣΟ είναι 800 βαθμοί.

3.6.            Σε περίπτωση που η βαθμολογία ενός σκακιστή υπολογιστεί κάτω από 800 βαθμούς, τότε η βαθμολογία του θεωρείται και αναγράφεται ως 800 βαθμοί.

3.7.            Ένας σκακιστής χαρακτηρίζεται αβαθμολόγητος στις ακόλουθες περιπτώσεις:

3.7.1.            Έχει εγγραφεί στο μητρώο της ΕΣΟ εντός της βαθμολογικής περιόδου.

3.7.2.            Τα κατατεθέντα αποτελέσματά του δεν επαρκούν για τον υπολογισμό της πρώτης βαθμολογίας. Με τη λήξη της βαθμολογικούς περιόδου, τα αποτελέσματα αυτά δεν χάνονται, αλλά συμπεριλαμβάνονται στον υπολογισμό της πρώτης βαθμολογίας στην επόμενη περιόδου. Τα ανεπαρκή σε αριθμό αποτελέσματα διατηρούνται μέχρι να αξιολογηθεί ο σκακιστής για πρώτη φορά.

3.8.            Οι αβαθμολόγητοι σκακιστές περιλαμβάνονται στους πίνακες της ΕΣΟ με την ένδειξη ΧΒ.

3.9.            Σε περίπτωση που ένας αβαθμολόγητος σκακιστής έχει διεθνή βαθμολογία FIDE, τότε κατόπιν γραπτού αιτήματος στην ΕΣΟ, το διεθνές ELO του σκακιστή μπορεί να χρησιμοποιηθεί στους υπολογισμούς του εθνικού συστήματος αξιολόγησης.

3.10.            Για τους αλλοδαπούς σκακιστές, μόνιμους κατοίκους εξωτερικού, που συμμετέχουν περιστασιακά σε διοργανώσεις με εθνική αξιολόγηση, χρησιμοποιείται το διεθνές ELO τους.

3.11.            Για τους αλλοδαπούς σκακιστές που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα κι έχουν δελτίο στην ΕΣΟ, ισχύει ό,τι και για τους Έλληνες σκακιστές.

3.12.            Έλληνες σκακιστές που συμμετέχουν σε τουρνουά του εξωτερικού μπορούν να ζητήσουν με γραπτό αίτημά τους στην ΕΣΟ, τον συνυπολογισμό  των εκεί αποτελεσμάτων τους στην Εθνική τους βαθμολογία. Για τον υπολογισμό θα χρησιμοποιηθούν οι τρέχοντες βαθμοί ΕΣΟ για τους ίδιους και το διεθνές ELO για τους αλλοδαπούς αντιπάλους τους.

3.13.            Ένας αβαθμολόγητος σκακιστής αποκτά την πρώτη του βαθμολογία εφόσον:

3.13.1.            Επιτύχει την πρώτη του ισοπαλία ή νίκη έναντι ενός βαθμολογημένου σκακιστή.

3.13.2.            Συμπληρώσει τουλάχιστον 4 επιπλέον παιχνίδια (μετά την πρώτη του ισοπαλία ή νίκη) έναντι βαθμολογημένων σκακιστών ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

3.14.            Με τη λήξη της βαθμολογικής περιόδου, εφόσον ο αβαθμολόγητος σκακιστής τηρεί τις παραπάνω προϋποθέσεις, όλα τα κατατεθέντα αποτελέσματά του συμπεριλαμβάνονται στον υπολογισμό της πρώτης βαθμολογίας του.

3.15.            Ουδείς σκακιστής θεωρείται αβαθμολόγητος άπαξ και συμπληρώσει τις προϋποθέσεις του άρθρου 3.13.

3.16.            Το μέγιστο κέρδος ενός σκακιστή σε μια βαθμολογική περίοδο μπορεί να είναι το πολύ 700 βαθμοί, μετά τον συνυπολογισμό στο κέρδος των επιδοτούμενων βαθμών σύμφωνα με την παράγραφο 5.

      4.            Μέθοδος υπολογισμού

4.1.            Η πρώτη βαθμολογία Rf ενός σκακιστή υπολογίζεται ως εξής:

4.1.1.            Ra = ο μέσος όρος βαθμολογίας των αντιπάλων.

4.1.2.            Rf  = Ra αν το ποσοστό επιτυχίας του στα πρώτα παιχνίδια του είναι 50%.

4.1.3.            Rf = Ra + 20 για κάθε μισό πόντο (σκορ) άνω του 50%.

4.1.4.            Rf = Ra + dp όπου το dp ορίζεται στον πίνακα 7.1 μετατροπής του ποσοστού επιτυχίας ‘p’ σε διαφορά βαθμών αξιολόγησης dp.

4.2.            Κατά τον υπολογισμό της πρώτης βαθμολογίας, παιχνίδια μεταξύ ενός αβαθμολόγητου κι ενός βαθμολογημένου σκακιστή δεν συμπεριλαμβάνονται στον υπολογισμό της βαθμολογίας του βαθμολογημένου σκακιστή.

4.3.            Το βαθμολογικό κέρδος (ή απώλεια) από ένα παιχνίδι μεταξύ δύο βαθμολογημένων σκακιστών υπολογίζεται από τον τύπο:

4.3.1.            ΔR = σκορ – PD

4.3.1.1.            Για κάθε παιχνίδι το σκορ είναι 1 ή 0.5 ή 0

4.3.1.2.            Το PD ορίζεται στον πίνακα 7.2 βάσει της διαφοράς βαθμολογίας των δύο σκακιστών. Σε περίπτωση που η διαφορά βαθμολογίας δύο αντιπάλων είναι μεγαλύτερη από 400 βαθμούς, τότε χρησιμοποιούνται τιμές PD που αντιστοιχούν για διαφορά 400 βαθμών.

4.3.2.            Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας για όλα τα παιχνίδια εντός της βαθμολογικής περιόδου, η νέα βαθμολογία του σκακιστή προκύπτει από τον τύπο: Rn = Ro + (ΣΔR x K)

4.3.3.            Τα ΔR και ΣΔR υπολογίζονται με ακρίβεια 2 δεκαδικών ψηφίων.

4.3.4.            Το Rn στρογγυλοποιείται στον πλησιέστερο ακέραιο. Το δεκαδικό μέρος 0,5 στρογγυλοποιείται προς τα πάνω.

4.4.            Ο συντελεστής ανάπτυξης Κ ορίζεται ως εξής:

4.4.1.            Κ = 40, για τους σκακιστές με τρέχουσα βαθμολογία ΕΣΟ από 800 έως 1400 βαθμούς.

4.4.2.            Κ = 30, για τους σκακιστές με τρέχουσα βαθμολογία ΕΣΟ από 1401 έως 1800 βαθμούς.

4.4.3.            Κ = 20, για τους σκακιστές με τρέχουσα βαθμολογία ΕΣΟ από 1801 έως 2400 βαθμούς.

4.4.4.            Κ = 10, για τους σκακιστές με τρέχουσα βαθμολογία ΕΣΟ άνω των 2401 βαθμών.

4.4.5.            Ο συντελεστής Κ σταθεροποιείται για σκακιστές που ξεπέρασαν το 2400.

      5.            Βαθμολογική επιδότηση

5.1.            Οι σκακιστές κάτω των 14 ετών με τελικό βαθμό αξιολόγησης μικρότερο ή ίσο του 1600, δικαιούνται βαθμολογικής επιδότησης 30 βαθμών ανά περίοδο, σε περίπτωση που έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον 3 παρτίδες εντός της βαθμολογικής περιόδου ακόμα κι αν οι παρτίδες αυτές δεν έχουν αξιολογηθεί λόγω αβαθμολόγητου αντιπάλου.

5.2.            Με αναλυτική απόφαση του ΔΣ της ΕΣΟ ύστερα από κοινή εισήγηση της Τεχνικής Επιτροπής και της Επιτροπής Τίτλων & Αξιολόγησης ή, σε επείγουσα περίπτωση, των προέδρων των Επιτροπών, μπορεί να ορίζεται πρόσθετη επιδότηση για συγκεκριμένες διοργανώσεις.

      6.            Ενστάσεις

6.1.            Ενστάσεις για τη διόρθωση βαθμών αξιολόγησης υποβάλλονται από τα σωματεία των ενδιαφερόμενων σκακιστών μέχρι 1 μήνα μετά την ανακοίνωση του πίνακα βαθμολογίας, με καταβολή παραβόλου 30 ευρώ ανά ενιστάμενο σκακιστή και σύμφωνα με τις πάγιες διαδικασίες υποβολής ενστάσεων που ισχύουν για αγωνιστικές εκδηλώσεις.

6.2.            Κατά την έκδοση των βαθμολογικών πινάκων αναγράφεται η ακριβής ημερομηνία, πέραν της οποίας ενστάσεις δεν γίνονται αποδεκτές.

6.3.            Ενστάσεις που δεν είναι τεκμηριωμένες δεν θα εξετάζονται και θα απορρίπτονται εξαρχής.

6.4.            Ο ενιστάμενος θα θεωρείται ότι έχει δικαιωθεί και θα του επιστρέφεται το παράβολο στις εξής περιπτώσεις:

6.4.1.            Εφόσον η ένσταση αφορά τη μη συμπερίληψη έγκυρων αποτελεσμάτων τουρνουά που έχουν κατατεθεί έγκαιρα στη γραμματείς της ΕΣΟ.

6.4.2.            Εφόσον αποδειχτεί ότι η ένσταση αφορά τεχνικό σφάλμα της μηχανογράφησης και συγκεκριμένα: σφάλμα λογισμικού, εσφαλμένη ερμηνεία κανονισμού, εσφαλμένη καταχώρηση στοιχείων.

6.4.3.            Όταν μετά την εξέταση της ένστασης προκύπτει θετική δια;φορά βαθμών μεγαλύτερη από το διπλάσιο του συντελεστή ανάπτυξης Κ του ενιστάμενου (δηλαδή για Κ = 40 μεγαλύτερη από 80 βαθμούς, για Κ = 30 μεγαλύτερη από 60 βαθμούς, για Κ = 20 μεγαλύτερη από 40 βαθμούς και για Κ = 10 μεγαλύτερη από 20 βαθμούς).

6.4.4.            Όταν μετά την εξέταση της ένστασης αβαθμολόγητου σκακιστή προκύπτει βαθμός αξιολόγησης

6.5.            Ρητά ορίζεται ότι ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ λόγω δικαίωσης σύμφωνα με τα προηγούμενα η εσφαλμένη ή ελλιπής αναφορά αποτελεσμάτων από τους οργανωτές ή τους διαιτητές των αγώνων..

      7.            Πίνακες μετατροπής

7.1.            Πίνακας μετατροπής του του ποσοστού επιτυχίας p,σε διαφορά βαθμών αξιολόγησης  dp

p

dp

p

dp

p

dp

p

dp

p

dp

p

dp

1.0

800

.83

273

.66

117

.49

-7

.32

 -133

.15

-296

.99

677

.82

262

.65

110

.48

-14

.31

 -141

.14

-309

.98

589

.81

251

.64

102

.47

-21

.30

 -149

.13

-322

.97

538

.80

240

.63

95

.46

-29

.29

 -158

.12

-336

.96

501

.79

230

.62

87

.45

-36

.28

 -166

.11

-351

.95

470

.78

220

.61

80

.44

-43

.27

 -175

.10

-366

.94

444

.77

211

.60

72

.43

-50

.26

 -184

.09

-383

.93

422

.76

202

.59

65

.42

-57

.25

 -193

.08

-401

.92

401

.75

193

.58

57

.41

-65

.24

 -202

.07

-422

.91

383

.74

184

.57

50

.40

-72

.23

 -211

.06

-444

.90

366

.73

175

.56

43

.39

-80

.22

 -220

.05

-470

.89

351

.72

166

.55

36

.38

-87

.21

 -230

.04

-501

.88

336

.71

158

.54

29

.37

-95

.20

 -240

.03

-538

.87

322

.70

149

.53

21

.36

-102

.19

 -251

.02

-589

.86

309

.69

141

.52

14

.35

-110

.18

 -262

.01

-677

.85

296

.68

133

.51

7

.34

-117

.17

 -273

.00

-800

.84

284

.67

125

.50

0

.33

-125

.16

 -284

 

7.2.            Πίνακας μετατροπής της διαφοράς βαθμών αξιολόγησης D, σε ποσοστό βαθμολογικής επιτυχίας PD, για τον σκακιστή με την υψηλότερη βαθμολογία H, και τον σκακιστή με χαμηλότερη βαθμολογία L, αντίστοιχα.

D PD   D PD   Rtg Dif H L Rtg Dif H L 0-3 .50 .50  198-206 .76 .24 4-10 .51 .49  207-215 .77 .23 11-17 .52 .48  216-225 .78 .22 18-25 .53 .47  226-235 .79 .21 26-32 .54 .46  236-245 .80 .20 33-39 .55 .45  246-256 .81 .19 40-46 .56 .44  257-267 .82 .18 47-53 .57 .43  268-278 .83 .17 54-61 .58 .42  279-290 .84 .16 62-68 .59 .41  291-302 .85 .15 69-76 .60 .40  303-315 .86 .14 77-83 .61 .39  316-328 .87 .13 84-91 .62 .38  329-344 .88 .12 92-98 .63 .37 345-357 .89 .11 99-106 .64 .36 358-374 .90 .10 107-113 .65 .35 375-391 .91 .09 114-121 .66 .34 392-411 .92 .08 122-129 .67 .33 412-432 .93 .07 130-137 .68 .32 433-456 .94 .06 138-145 .69 .31 457-484 .95 .05 146-153 .70 .30 485-517 .96 .04 154-162 .71 .29 518-559 .97 .03 163-170 .72 .28 560-619 .98 .02 171-179 .73 .27 620-735 .99 .01 180-188 .74 .26 > 735 1.0 .00 189-197 .75 .25      

 

      8.            Μεταβατική διάταξη (πριν από την πρώτη εφαρμογή, Ιανουάριος 2015)

8.1.            Για όσους έχουν ήδη απόδοση πάνω από 1000 σε 5-9 παρτίδες θα θεωρηθεί αυτή η απόδοσή τους ως σταθεροποιημένο αρχικό έλο τους.

8.2.            Για όσους έχουν απόδοση πάνω από 1000 σε λιγότερες από 5 παρτίδες, θα θεωρηθεί απόδοση 1000 για όσες παρτίδες τους λείπουν μέχρι να συμπληρωθούν οι πέντε και θα εμφανίζονται με το έλο αυτό ως σταθεροποιημένο αρχικό.

8.3.            Οι υπόλοιποι θα εμφανίζονται με σταθεροποιημένο ό,τι έλο έχουν και εμφανίζεται στον ισχύοντα πίνακα.

 

ΑΘΗΝΑ 07.10.2014 ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Tue, 10/07/2014 - 16:05

Η ΕΣΟ έδωσε στη δημοσιότητα το ενημερωτικό δελτίο της συνεδρίασης του ΔΣ που έγινε στις 27.9.2014. Για να το διαβάσετε πατήστε εδώ.

ΑΘΗΝΑ 01.10.2014 ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Tue, 10/07/2014 - 16:00

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

 

Αθήνα, 01.10.2014

 

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Στις 27 Σεπτεμβρίου έγινε η τακτική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας με θέμα τον προϋπολογισμό του 2015.  Το ΔΣ εισηγήθηκε το ύψος του προϋπολογισμού στις 900.000 € και μετά από συζήτηση, επί 27 παρόντων εκπροσώπων σωματείων, υπερψηφίσθηκε η εισήγηση με 24 ψήφους υπέρ, 2 κατά και 1 λευκό.

 

Στη συνέχεια ακολούθησε συνεδρίαση του ΔΣ, με κυριότερες αποφάσεις τις εξής:

 

1. Διαβάστηκαν και επικυρώθηκαν τα πρακτικά του ΔΣ της 02.07.2014 και της Εκτελεστικής Επιτροπής της 15.09.2014.

 

2. Εγκρίθηκαν τα αιτήματα των παρακάτω σωματείων για εγγραφή στην ΕΣΟ:

α. Σκακιστικός Όμιλος Ύδρας

β. Σκακιστικός Όμιλος Λαγυνών

γ. Αθλητικός Όμιλος Αγίου Νικολάου 2000 (Κρήτη)

δ. ΑΣ  ΠΑΟΚ (Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών)

ε. Σκακιστική Ακαδημία Συκεών – Νεάπολης

στ. Σκακιστική Ακαδημία Αμπελοκήπων (ΒΟΡΡΑΣ) Θεσσαλονίκης

ζ. Αθλητικός Σύλλογος ΑΙΓΙΣ – ΚΑΛΛΙΣΘΕΝΗΣ

 

3. Σύμφωνα με το άρθρο 6 του Κανονισμού Εγγραφών-Μεταγραφών, συγκροτήθηκε  η Επιτροπή Μεταγραφών της Ομοσπονδίας για τη φετινή μεταγραφική περίοδο ως εξής: πρόεδρος Στάθης Ευσταθόπουλος (αντιπρόεδρος ΕΣΟ) και μέλη οι κ.κ. Χρήστος Γκορίτσας (γεν. γραμματέας ΕΣΟ), Δημήτρης Βατσικουρίδης, Αναστασία Κουλουριώτου, Σοφία Τσιμπούλη (μέλη-φίλαθλοι).

 

4. Σύμφωνα με το άρθρο 14 περ. α του Κανονισμού Εγγραφών-Μεταγραφών, εγκρίθηκε η αίτηση μεταγραφής του Χάσκου Ευάγγελου από τον ΑΟ Ν. Φιλαδέλφειας «Ο Άτταλος» στον ΣΟ Ν. Φιλαδέλφειας.

 

5. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα του σκακιστή Σεργεντάνη Αθανάσιου (ΣΕ Κορινθίων «Ο Τιμολέων») για εγγραφή στο μητρώο προπονητών.

 

6.  Έπειτα από τις εξηγήσεις που έδωσαν και οι δύο πλευρές και την ανάκληση εκφράσεων και χαρακτηρισμών από πλευράς των αθλητών του ΣΟ Αγίας Βαρβάρας για τα γεγονότα που φέρονται ότι έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα Β΄ τοπικής κατηγορίας Αττικής 2014 ΣΟ Αγίας Βαρβάρας – ΕΠΑΣ Πεύκης «Αριστοτέλης» στις 26.01.2014, το ΔΣ θεώρησε το θέμα λήξαν.

 

7. Αποφασίστηκε η συμμετοχή της ΕΣΟ σε κοινοτικά προγράμματα, που ενδέχεται να υποβάλει η Ευρωπαϊκή Σκακιστική Ένωση (ECU) και εξουσιοδοτήθηκε ο κ. Β. Βιδάλης να παρακολουθεί την εξέλιξή τους.        

 

            8.  Εγκρίθηκε η συμμετοχή του εφόρου ανάπτυξης κ. Χατζόπουλου σε συνέδριο για το σχολικό σκάκι, που θα γίνει στο Ερεβάν της Αρμενίας 16 – 18 Οκτωβρίου 2014.

 

9.  Τέθηκε υπό την αιγίδα της ΕΣΟ ο πανελλήνιος διαγωνισμός σκακιστικού σκίτσου, που θα γίνει τον ερχόμενο Δεκέμβριο στα Καλάβρυτα.

 

          10. Εγκρίθηκε ο νέος ειδικός κανονισμός υπολογισμού των εθνικών βαθμών αξιολόγησης που εισηγήθηκε η επιτροπή τίτλων και αξιολόγησης, και θα ισχύσει από το 1ο εξάμηνο του 2015. Ο νέος κανονισμός θα αναρτηθεί τις επόμενες μέρες στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.

11.  Η τελική φάση του 7ου πανελλήνιου ομαδικού πρωταθλήματος παίδων – κορασίδων μέχρι 16 ετών θα πραγματοποιηθεί στο Βραχάτι Κορινθίας στο ξενοδοχείο ΑΛΚΥΩΝ 5* από 12 έως 14/12/2014, σύμφωνα με την πρόταση της ΠΣ Περιστερίου, που κρίθηκε ότι είναι η καλύτερη από τις προτάσεις που υπήρξαν. H σχετική προκήρυξη έχει ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.

 

12. Σχετικά με τα πανελλήνια ατομικά πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών του 2014, γίνεται προσπάθεια για την εξεύρεση συνδιοργανωτών.  Σε περίπτωση που δεν υπάρξουν προτάσεις για τη διεξαγωγή των αγώνων μέσα στη χρονιά, τα πρωταθλήματα θα διεξαχθούν στο 2015.

 

         13. Εγκρίθηκε το αγωνιστικό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας για το 2015, όπως έχει  ήδη ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.

 

14. Αποφασίστηκε, σύμφωνα με την πρόταση του ΣΟ Καβάλας, οι αγώνες των πανελλήνιων ατομικών πρωταθλημάτων εφήβων-νεανίδων μέχρι 18 ετών και νέων ανδρών-νέων γυναικών μέχρι 20 ετών του 2015, να πραγματοποιηθούν στην Καβάλα.  Συγκεκριμένα, οι αγώνες θα γίνουν στο ξενοδοχείο LUCY στο διάστημα 2-8/1/2015.

 

         15.  Εγκρίθηκε η γενική οδηγία της ΚΕΔ.  Ως προς τον κανονισμό διεξαγωγής σεμιναρίων διαιτησίας, η ΚΕΔ θα τον αναρτήσει στην ιστοσελίδα της  για παρατηρήσεις και σχετική διαβούλευση.  Επιπλέον, με αφορμή σχετική επιστολή της ΚΕΔ για το γεγονός ότι αρκετοί διοργανωτές διεθνών τουρνουά και γενικά διοργανώσεων πανελλήνιας εμβέλειας ορίζουν διαιτητές χωρίς προηγουμένως να έχουν ζητήσει την άδειά της, αποφασίστηκε να γίνει σύσταση προς τους διοργανωτές για την τήρηση των κανονισμών, για τους εξής λόγους:  η τακτική αυτή αντιβαίνει των κανονισμών, αναιρεί τον κύριο ρόλο της ΚΕΔ και δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στις διαδικασίες προαγωγής, αξιολόγησης και ελέγχου των διαιτητών.

 

         16. ΄Εγινε ενημέρωση και εγκρίθηκαν οι παρακάτω συμμετοχές αθλητών σε δ.τ. στο εξωτερικό, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για την ΕΣΟ:

α. Χρήστος Ζυγούρης, Ιουλία Μάκκα – Millionaire Chess Open – Λας Βέγκας 9-13/10

β. Ιουλία Μάκκα – Open Championship of the Czech Repuclic in Rapid Chess –

Παρντούμπιτσε Τσεχίας 15-16/7,  Riga Technical University Open 2014 –

Ρίγα Λεττονίας 15-24/8, 16th Festival Scacchistico Internazionale di Trieste open A –

Τεργέστη Ιταλίας 30/8-6/9, ΧΙΙ Festival Scacchistico Internazionale «Citta Di Amantea»-

Αμαντέα Ιταλίας 7-14/9

γ. Λυμπερτού Μυρσίνη -16th Festival Scacchistico Internazionale di Trieste open Β –

Τεργέστη Ιταλίας 30/8-6/9

δ. Αντώνιος Ξυλογιαννόπουλος, Δημήτριος Καραουλάνης – Olomouc Chess Summer

2014, (C-FIDE open) και 1st Summer Prague Open (A) – Πράγα 9-16/8,

ε. Δέσποινα Σερεφίδου – 16ο ανοιχτό τουρνουά – Βαρκελώνη 22-31/8

στ. Θανάσης Μητραντζάς – 1st Summer Prague Open (A) – Πράγα 9-16/8 

 

17. Συζητήθηκε και εγκρίθηκε η εισήγηση του εφόρου εθνικών ομάδων Μ. Καλοσκάμπη, σύμφωνα με την οποία θεσπίζονται κριτήρια για τη σύνθεση των εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών, ως εξής:

 

Ι.  Ανδρική Ομάδα

1)      διεθνές elo >= 2600 (για ενεργούς σκακιστές)

2)      πρωταθλητής Ελλάδας

3)      οι υπόλοιποι με τα παρακάτω κριτήρια :

α) πρωτάθλημα Ελλάδας, θέση και ποσοστό >= 50%

β) elo – τίτλοι

4)      πρόταση αρχηγού-προπονητή για έναν σκακιστή, χωρίς να είναι απαραίτητο

 

ΙΙ. Γυναικεία Ομάδα

1)      διεθνές elo >= 2300 (για ενεργές σκακίστριες)

2)      πρωταθλήτρια Ελλάδας

3)      οι υπόλοιπες με τα παρακάτω κριτήρια:

α) πρωτάθλημα Ελλάδας, θέση και ποσοστό >= 50%

β) elo – τίτλοι

4)      πρόταση αρχηγού-προπονητή για μία σκακίστρια, χωρίς να είναι απαραίτητο

 

Τα προαναφερόμενα κριτήρια θα εφαρμοστούν για τον ορισμό των εθνικών ομάδων που θα πάρουν μέρος στο πανευρωπαϊκό ομαδικό πρωτάθλημα του 2015. Λεπτομέρειες όπως ο ορισμός περιόδου αξιολόγησης για το διεθνές elo, ο απαιτούμενος αριθμός παρτίδων κλπ., θα οριστικοποιηθούν στην επόμενη συνεδρίαση.

 

18. Για τη μείωση του κόστους εκτύπωσης διαφόρων εντύπων που μέχρι σήμερα διέθετε η ΕΣΟ, αποφασίστηκε η ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, απ΄ όπου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να τα αναπαράγουν για  χρήση τους.

 

19.  Αποφασίστηκε η κάλυψη των οδοιπορικών εξόδων των 29 που μετακινήθηκαν για να αγωνιστούν στην τελική φάση του πανελλήνιου ομαδικού πρωταθλήματος Α΄ εθνικής κατηγορίας.  Το σύνολο του ποσού ανέρχεται στις 21.145 € , εξοικονομήθηκε από τα ίδια έσοδα της Ομοσπονδίας για το 2014 και θα δοθεί εφόσον υπάρχει ταμειακή ρευστότητα.  Η κατανομή ανά σωματείο έχει ως εξής:

 

ΑΕΚ 300,00 €, ΑΟ «Ζήνων» Γλυφάδας 300,00 €, ΑΟ «Κύδων» Χανίων 1.620,00 €, ΑΟ «Λατώ» Αγίου Νικολάου 1.620,00 €, ΑΣ Παπάγου 300,00 €, ΕΟΑΟ Νικαίας «Ο Φυσιολάτρης» 300,00 €, Ενωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης 765,00 €, Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας 815,00 €, ΜΑΠΟ «Κεραυνός» Ωραιοκάστρου 765,00 €, ΜΓΣ «Εθνικός» Αλεξανδρούπολης 1.220,00 €, ΝΟ Καλαμάτας «Ο Ποσειδών» 315,00 €, ΟΦΗ 1.620,00 €, Όμιλος Φίλων Σκακιού Καβάλας 1.000,00 €, Πανελλήνιος ΓΣ 300,00 €, Πανιώνιος ΓΣ 300,00 €, Πειραϊκός ΟΣ 300,00 €, ΠΣ Περιστερίου 300,00 €, ΣΟ Κορυδαλλού 300,00 €, Σκακ. Ακαδ. Κορινθίας «Αργοναύτης» 180,00 €, Σκακ. Ακαδ. Χανίων 1.620,00 €, Σκακιστική Άνοιξη 300,00 €, ΣΜΣ Ελευσίνας 300,00 €, ΣΟ Αιγάλεω 300,00 €, ΣΟ Ηρακλείου 1.620,00 €, ΣΟ Ικαρίας «Ι. Τζελεπής» 1.620,00 €, ΣΟ Καβάλας 1.000,00 €, ΣΟ Πολίχνης 765,00 €, ΣΟ Πτολεμαϊδας «Ο Πτολεμαίος» 700,00 €, ΦΟ Νέων Ηρακλείου Αττικής-Επικοινωνία 300,00 €.

 

7ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Tue, 10/07/2014 - 15:20
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

 

 

Αριθ. Πρωτ. 94158/7-10-2014

7ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Η ΕΣΟ προκηρύσσει τo 7ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων για το 2014.

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 2 φάσεις:

 1.                   i.            Προκριματικά, Τοπικά Περιφερειακά Πρωταθλήματα με ευθύνη των αντίστοιχων Ενώσεων – Τοπ.Επιτροπών
 2.                  ii.            Τελική Φάση

Η Τελική Φάση θα διεξαχθεί στο χρονικό διάστημα από  12 έως 14 Δεκεμβρίου 2014 στο Βραχάτι Κορινθίας. Τους αγώνες συν-διοργανώνουν η Σκακιστική Ακαδημία «Αργοναύτης» και η ΕΣΟ.

 

2. ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΜΑΔΩΝ

Η σύνθεση των ομάδων είναι εξαμελής. Αναλυτικά:

-          1η σκακιέρα, ένας (1) από την κατηγορία παίδων (κάτω των 16 ετών – γεννημένος-η από 1/1/1998 και μετά),

-          2η σκακιέρα, ένας (1) από την κατηγορία παμπαίδων (κάτω των 14 ετών – γεννημένος-η από 1/1/2000 και μετά),

-          3η σκακιέρα, ένας (1) από την κατηγορία παμπαίδων (κάτω των 12 ετών – γεννημένος-η από 1/1/2002 και μετά),

-          4η σκακιέρα, ένας (1) από την κατηγορία παμπαίδων (κάτω των 10 ετών – γεννημένος-η από 1/1/2004 και μετά),

-          5η σκακιέρα, μία (1) από την κατηγορία κορασίδων (κάτω των 16 ετών – γεννημένη από 1/1/1998 και μετά) και

-          6η σκακιέρα, μία (1) από την κατηγορία παγκορασίδων (κάτω των 12 ετών – γεννημένη από 1/1/2002 και μετά).

 

Επιτρέπεται η συμμετοχή 1 κοινοτικού σκακιστή-στριας με την προϋπόθεση ότι κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα. Για την πιστοποίηση του μόνιμου της κατοικίας είναι απαραίτητη η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης (μηνός) ελληνικού σχολείου/σχολής ή ξένου σχολείου που εδρεύει στην Ελλάδα. Σε περίπτωση που δεν είναι μαθητής-τρια τότε θα πρέπει να προσκομίζεται αντίγραφο φορολογικής δήλωσης των γονέων για το προηγούμενο οικονομικό έτος. Η δήλωση του κοινοτικού θα πρέπει να έχει γίνει πριν την έναρξη των περιφερειακών πρωταθλημάτων των Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών και σύμφωνα με τις αντίστοιχες προκηρύξεις. 

Υπενθυμίζεται ότι η δήλωση των κοινοτικών είναι δεσμευτική για όλη τη διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και ισχύει για όλες τις ομαδικές διοργανώσεις. Σωματεία που έχουν ήδη χρησιμοποιήσει κοινοτικούς σκακιστές δεν μπορούν να τους αλλάξουν.

 

Τα μέλη των ομάδων πρέπει να έχουν Δελτίο  Αθλητικής Ταυτότητας και Υγείας θεωρημένο, το οποίο θα προσκομίζεται στο διαιτητή της συνάντησης πριν την έναρξη του αγώνα. Ο διαιτητής ελέγχει σχολαστικά την εγκυρότητα και πληρότητα του Δ.Α.Τ. και Υγείας κάθε αθλητή. Απαγορεύεται η συμμετοχή αθλητών που δεν θα προσκομίσουν έγκυρο Δ.Α.Τ. και Υγείας πριν την έναρξη των αγώνων.

 

3. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ

Οι αγώνες στην τελική φάση θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης, για κάθε αντίπαλο, 90 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο σκακιστής-στρια, παίρνει ακόμη μισό λεπτό (30”) χρόνου σκέψης.

Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας.

Σκακιστής – σκακίστρια, που δεν έχει προσέλθει για να αγωνιστεί μετά την πάροδο 30 λεπτών από την έναρξη των αγώνων, μηδενίζεται. (άρθρο 6.7 FIDE Laws of Chess).

Απαγορεύονται οι προτάσεις ισοπαλίας σε λιγότερες από 30 κινήσεις (άρθρο 9.1 FIDE Laws of Chess).

 

4. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Σε κάθε συνάντηση η νίκη βαθμολογείται με 2 βαθμούς, η ισοπαλία με 1 βαθμό, και η ήττα με 0 βαθμούς. Η ήττα χωρίς αγώνα τιμωρείται με  αφαίρεση ενός βαθμού (-1). Σε κάθε σκακιέρα η νίκη χρεώνεται με 1 πόντο, η ήττα με 0 πόντους ενώ στην ισοπαλία οι αντίπαλοι παίρνουν από μισό πόντο (0,5). Για κάθε ήττα  χωρίς αγώνα αφαιρείται μισός πόντος (-0,5) μέχρι να μηδενιστούν όλοι οι πόντοι που συγκεντρώθηκαν (όχι αρνητικοί πόντοι). Το τελικό αποτέλεσμα της συνάντησης καθορίζεται από το σύνολο των πόντων που κατακτούν οι σκακιστές των σωματείων. Νίκη χωρίς αγώνα (α.α.) βαθμολογείται με 2 βαθμούς (σύνολο πόντων 5,5-0).

 

5. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα σωματεία μέλη της Ε.Σ.Ο. Σε κάθε περιοχή με συμπληρωματική προκήρυξη των αρμόδιων Ενώσεων ή Τοπικών Επιτροπών θα καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες (σύστημα αγώνων, πρόγραμμα, λήξη προθεσμιών κλπ) των τοπικών πρωταθλημάτων.

 

6. ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Ανάλογα με το σύστημα των αγώνων για την τελική κατάταξη χρησιμοποιούνται κατά σειρά τα εξής κριτήρια:

Για ελβετικό:

1. Βαθμοί

2.  Το άθροισμα Sonneborn – Berger που υπολογίζεται ως εξής: οι βαθμοί κάθε αντίπαλου, εξαιρούμενου του αντίπαλου που συγκέντρωσε τους λιγότερους, πολλαπλασιασμένοι επί τον αριθμό των πόντων (σκορ σκακιέρων) που σημείωσε η ομάδα ενάντια στον συγκεκριμένο αντίπαλο.

Για τον υπολογισμό του αθροίσματος Sonneborn – Berger το «bye» και η νίκη χωρίς αγώνα υπολογίζεται ως ισοπαλία της ομάδας με έναν «εικονικό αντίπαλο» (“virtual opponent” FIDE HB D.ΙΙ.02.G14). Στην έναρξη του συγκεκριμένου γύρου ο «εικονικός αντίπαλος» έχει τους ίδιους βαθμούς και πόντους με την ομάδα. Στη συνέχεια προστίθεται το αποτέλεσμα του αγώνα (1 βαθμός και 6 πόντοι για νίκη α.α., 1 βαθμός και 3 πόντοι για το bye και 0 βαθμοί και 0 πόντοι για ήττα α.α.) και για κάθε επόμενο γύρο προστίθεται 1 βαθμός και 3 πόντοι.

3.  Άθροισμα πόντων επί συνόλου των αγώνων.

4. Άθροισμα των βαθμών όλων των αντιπάλων εξαιρουμένου του αντίπαλου με τους λιγότερους βαθμούς.

5.  Άθροισμα των πόντων των αντιπάλων

6.  Άθροισμα των πόντων των αντιπάλων που η ομάδα νίκησε, συν το μισό των πόντων των αντιπάλων με τους οποίους η ομάδα έκανε ισοπαλία

7. Άθροισμα των πόντων των αντιπάλων, μείον του μεγαλύτερου και του μικρότερου αριθμού.

Σε όλες τις περιπτώσεις κερδίζει το μεγαλύτερο σύνολο.

Στη βαθμολογία η ομάδα που παίρνει το «ΒΥΕ» (περίπτωση μονού αριθμού ομάδων) παίρνει 1 βαθμό και 3½ πόντους.

Διευκρινίζεται ότι, η ποινή της αφαίρεσης 1 βαθμού για την ομάδα που χάνει χωρίς αγώνα (α.α.), εφαρμόζεται στην τελική-συνολική βαθμολογία και δεν επηρεάζει την κλήρωση των ομάδων.

 

Για κυκλικό σύστημα (πουλ)

 1. Βαθμοί
 2. Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων
 3. Άθροισμα πόντων επί συνόλου των αγώνων που έχουν δώσει οι ομάδες.
 4. Κατά σειρά, οι συνολικοί πόντοι σε όλους τους αγώνες της 1ης σκακιέρας, της 2ης σκακιέρας, της 3ης σκακιέρας, κ.ο.κ..
 5. Αν και μετά την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων έχουμε ξανά ισοβαθμία στην 1η θέση τότε θα γίνει τουρνουά αγώνων νοκ άουτ «ξαφνικού θανάτου» (sudden death game) οι κανόνες του οποίου ορίζονται ως εξής

Αγώνας με χρόνο σκέψης 5 λεπτά ανά σκακιστή (τα χρώματα καθορίζονται με κλήρωση). Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος νικήτρια θεωρείται η ομάδα που συγκεντρώνει τις περισσότερες μονάδες με το κριτήριο Βερολίνου: Η νίκη στην 1η σκακιέρα δίνει 6 μονάδες, νίκη στην 2η σκακιέρα δίνει 5 μονάδες, νίκη στην 3η σκακιέρα δίνει 4 κ.ο.κ. Οι ισόπαλες σκακιέρες δεν λαμβάνονται υπ’ όψη. Αν και με την εφαρμογή του κριτηρίου αυτού παραμένει ισόπαλο αποτέλεσμα νικήτρια θεωρείται η ομάδα που έπαιξε με τα μαύρα στην 1η σκακιέρα.

 

7. ΑΝΑΒΟΛΕΣ

Αναβολές κατά αρχήν δεν χορηγούνται, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων για τις οποίες αποφασίζει η διεύθυνση των αγώνων.

 

8. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ

Η τελική φάση θα διεξαχθεί με ελβετικό 5 γύρων  με συμμετοχή  16 ομάδων.

 

Περιγραφή συστήματος:

 • Κλήρωση 1ου και 2ου γύρου με βάση την αρχική κατάταξη ( που προκύπτει από τον μέσο όρο Έλο).
 • Κλήρωση των υπολοίπων γύρων (3ος-5ος) με βάση το πρώτο κριτήριο ισοβαθμίας (Ολυμπιακό Σόννενμπορν-Μπέργκερ).
 • Θα αγνοείται η χρωματική ιστορία κατά το ζευγάρωμα
 • Αφού έχουν δημιουργηθεί τα ζευγάρια, θα αποδίδονται τα χρώματα με βάση τη χρωματική ιστορία.
 • Ισχύουν οι περιορισμοί α) Η χρωματική διαφορά (λευκά – μαύρα) δεν μπορεί να είναι μικρότερη από -2 ή μεγαλύτερη από +2, β) καμία ομάδα δεν θα λάβει επί 3 συνεχόμενους γύρους το ίδιο χρώμα
 • Το (α) και (β) δεν εφαρμόζονται στον τελευταίο γύρο για τις ομάδες που συγκεντρώνουν πάνω από το 50% της μέγιστης δυνατής βαθμολογίας.

 

Οι ομάδες που μετέχουν στην τελική φάση θα πρέπει να στείλουν στη γραμματεία της ΕΣΟ (με FAX η e-mail) μέχρι την 05/12/2014 και ώρα 12:00 τη βασική σύνθεσή τους.  Η βασική σύνθεση μπορεί να περιλαμβάνει μέχρι 10 σκακιστές ή σκακίστριες. Αθλητής-τρια που δεν έχει δηλωθεί στη βασική σύνθεση δεν μπορεί να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα.

Στη δήλωση της βασικής σύνθεσης θα πρέπει να αναφέρεται ο αριθμός μητρώου (ΕΣΟ και FIDE), ο διεθνής βαθμός αξιολόγησης (Δεκέμβριος 2014) ή ο εθνικός (Ιούλιος 2014) αν δεν υπάρχει διεθνής, καθώς και η ημερομηνία γέννησης των σκακιστών-στριων.

Η αρχική κατάταξη των ομάδων θα γίνει με βάση τον μέσο όρο των 6 μεγαλύτερων διεθνών ΕΛΟ (ή των εθνικών όπου δεν υπάρχει διεθνές) ανά κατηγορία σκακιέρας όπως θα δηλωθούν στη βασική σύνθεση. Το χρώμα (ΛΕΥΚΑ ή ΜΑΥΡΑ) της 1ης ομάδας στον 1ο γύρο θα καθορισθεί με κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την οριστικοποίηση της αρχικής σειράς κατάταξης.

Σε περίπτωση που τελικά συμμετάσχουν 5 ή 6 ομάδες θα χρησιμοποιηθεί σύστημα πουλ μονών συναντήσεων.

 

Οι συνθέσεις των ομάδων για κάθε γύρο θα κατατίθενται από τον ορισμένο αρχηγό στον επικεφαλής διαιτητή είτε ιδιοχείρως είτε μέσω e-mail. Για τους πρωινούς γύρους (1ος – 3ος – 5ος) η σύνθεση θα πρέπει να κατατίθεται από το προηγούμενο βράδυ και μέχρι τις 23:00. Για τους απογευματινούς γύρους (2ος και 4ος) το αργότερο 1 ώρα πριν την έναρξη των αγώνων.

 

 

9. ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

Στην τελική φάση προκρίνονται 16 ομάδες ω εξής:

 

 • Από την Ε.Σ.Σ. Ν.Αττικής οι  4 πρώτες ομάδες. (4 ομάδες)
 • Από την Ε.Σ.Σ. Θεσσαλονικής – Χαλκιδικής οι 2 πρώτες ομάδες. (2 ομάδες),
 • Από όλες τις υπόλοιπες Ενώσεις και Τ. Επιτροπές (Ε.Σ.Σ. Κρήτης, Ε.Σ.Σ.  Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης, Ε.Σ.Σ. Κεντρ.Δυτικής Μακεδονίας, Ε.Σ.Σ. Πελοποννήσου, Ε.Σ.Σ.Περιφ.Πελοποννήσου, Τ.Ε.Σ.Σ. Ανατ. Στερεάς, Τ.Ε.Σ.Σ. Θεσσαλίας, Τ.Ε.Σ.Σ. Αιγαίου και Τ.Ε.Σ.Σ. Δυτ. Ελλάδας) οι πρωταθλήτριες ομάδες (9 ομάδες).
 • 1 ομάδα εκπρόσωπος των διοργανωτών αδάπανα για την ΕΣΟ.

 

Οι προκριματικές φάσεις σε όλα τα πρωταθλήματα για τις οποίες είναι υπεύθυνες οι Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές (εκτός αν η Ε.Σ.Ο. ορίσει διαφορετικά), θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και τις 9-11-2014.

Όλα τα σωματεία που θα προκριθούν θα πρέπει να δηλώσουν εγγράφως στην ΕΣΟ (e-mail: info@chessfed.gr, Fax: 210 9221620) τη συμμετοχή τους στην τελική φάση, μέσω των Ενώσεων ή των Τοπικών Επιτροπών που ανήκουν, μέχρι και την 20-11-2014.

Μέχρι την προαναφερόμενη ημερομηνία θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή και οι ομάδες που τυχόν θα αναπληρώσουν κάποια κενή θέση ως εξής:

Η πρώτη αναπλήρωση ομάδας για την τελική φάση θα γίνει από ομάδα της Κρήτης. Οι επόμενες   αναπληρώσεις γίνονται από τις ίδιες τις ενώσεις και τοπικές επιτροπές και σύμφωνα με την προαναφερόμενη σειρά αναγραφής τους με τους εξής περιορισμούς:

ΕΣΣΝΑ: μέχρι 4 αναπληρωματικές, ΕΣΣΘΧ: μέχρι 2 αναπληρωματικές, Λοιπές Ενώσεις-Τ.Επιτροπές: από 1 αναπληρωματική.

Διευκρινίζεται ότι η αναπλήρωση των κενών θέσεων, ανά ένωση – τοπική επιτροπή, γίνεται σύμφωνα με την κατάταξη των ομάδων στα περιφερειακά πρωταθλήματα χωρίς περιορισμό θέσης (πχ σε περίπτωση άρνησης της 2ης ομάδας, μπορεί να αναπληρώσει η 3η κοκ).

 

Για την αποφυγή μονού αριθμού ομάδων στην Τελική Φάση, προβλέπεται η συμμετοχή 2ης ομάδας με πρόταση των διοργανωτών, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για την ΕΣΟ.

 

Οι Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές μαζί με τη δήλωση συμμετοχής υποχρεούνται να στείλουν μέχρι την 20-11-2014 τα αποτελέσματα και τα φύλλα αγώνος του πρωταθλήματος της περιοχής τους. Η μη έγκαιρη αποστολή των αποτελεσμάτων καθιστά άκυρη τη δήλωση συμμετοχής.

 

10. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ – ΔΙΑΜΟΝΗ – ΔΙΑΤΡΟΦΗ – ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ

 

Σύμφωνα με απόφαση του ΔΣ της ΕΣΟ (2709/2014) η τελική φάση θα διεξαχθεί στο Βραχάτι Κορινθίας σε αίθουσα του ξενοδοχείου ΑΛΚΥΩΝ 5*.

 

Τα σωματεία που θα λάβουν μέρος στην Τελική Φάση είναι υπεύθυνα για τη διαμονή – διατροφή καθώς και για τη μετακίνησή τους από και προς το Βραχάτι.

 

Για την διαµονή των προαναφερόµενων ομάδων στο χρονικό διάστηµα από 11/12 in µέχρι 14/12 out, οι συν-διοργανωτές έχουν εξασφαλίσει τις παρακάτω ειδικές τιμές στο ξενοδοχείο των αγώνων:

 

Ξενοδοχείο Alkyon Resort Hotel & Spa 5* www.alkyonhotel.gr

 

 • 40 € την ημέρα ανά άτομο, με πλήρη διατροφή (τρία γεύματα σε μπουφέ) για διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο ή
 • 35 € την ημέρα ανά άτομο, με πλήρη διατροφή (τρία γεύματα σε μπουφέ) για διαμονή σε τρίκλινο δωμάτιο.
 • 30 € την ημέρα ανά άτομο, με πλήρη διατροφή (τρία γεύματα σε μπουφέ) για διαμονή σε τετράκλινο δωμάτιο.
 • Θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός μονόκλινων δωματίων με κόστος φιλοξενίας 60 € την ημέρα με πλήρη διατροφή (τρία γεύματα σε μπουφέ).
 • Χρήση εσωτερικής θερμαινόμενης πισίνας και γυμναστηρίου από το Spa Center.

 

Για τις κρατήσεις θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σύµφωνα µε την αποστολή της σχετικής φόρµας και

την κατάθεση της αντίστοιχης προκαταβολής…

 

Οι ομάδες υποχρεούνται μέχρι την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου  2014 να στείλουν εγγράφως, τις κρατήσεις των δωματίων που επιθυμούν, στους συν-διοργανωτές των αγώνων στο email: korinthiachess@gmail.com (τηλ.: 6977 079007).

 

Είναι υποχρεωτική η τηλεφωνική επιβεβαίωση παραλαβής των κρατήσεων.

 

Με την επιβεβαίωση της διαθεσιµότητας από το ξενοδοχείο, τα σωµατεία θα πρέπει να καταθέσουν το

50% του ποσού που αναλογεί στην κράτησή τους στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασµό, προκειµένου να θεωρηθεί έγκυρη, µέχρι την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014. Το υπόλοιπο ποσόν θα πρέπει να εξοφληθεί µε την άφιξη στο ξενοδοχείο.

 

Ξενοδοχείο Αλκυών 5*

Τράπεζα ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Ονοματεπώνυμο: Ξενοδοχειακές & Τουριστικές Επιχειρήσεις Βραχατίου Α.Ε..

Aριθμός 333/47001209

ΙΒΑΝ: GR63 0110 3330 0000 333 47001 209

 

H έκδοση ομαδικού ή ατομικού τιμολογίου θα πρέπει να διευκρινισθεί εκ των προτέρων αποστέλλοντας τα απαραίτητα στοιχεία με την φόρμα κράτησης δωματίων.

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την αποστολή της φόρμας κράτησης δωματίων – δήλωσης συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κο Αντώνη Μπέλλο:

Τηλ. 6977 079007, e-mail: belloschess@yahoo.gr

 

Διευκρινίζεται ότι η παραμονή στο προαναφερόμενο ξενοδοχείο δεν είναι υποχρεωτική.

 

Οι συν-διοργανωτές προσφέρουν στους αθλητές με την καλύτερη απόδοση (μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας σε τουλάχιστον 4 παρτίδες), τη δυνατότητα συμμετοχής στο διεθνές τουρνουά ΙΣΘΜΙΑ 2015 με έκπτωση 50% για τη διαμονή τους στο ξενοδοχείο «ΑΛΚΥΩΝ» ή όπου αλλού επιθυμούν.

 

11. ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Η τελική φάση θα γίνει στο χρονικό διάστημα από 12 έως 14 Δεκεμβρίου 2014 σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

 

Πέμπτη         11  Δεκεμβρίου    2014

Άφιξη των ομάδων

Πέμπτη         11  Δεκεμβρίου    2014

Τεχνική Συνάντηση

20:00

Παρασκευή   12  Δεκεμβρίου      2014

Τελετή Έναρξης

09:30

Παρασκευή    12  Δεκεμβρίου    2014

1ος Γύρος

10:00

Παρασκευή    12  Δεκεμβρίου    2014

2ος Γύρος

17:30

Σάββατο        13  Δεκεμβρίου    2014

3ος Γύρος

09:30

Σάββατο        13  Δεκεμβρίου    2014

4ος Γύρος

17:30

Κυριακή        14  Δεκεμβρίου    2014

5ος Γύρος

10:00

Κυριακή        14  Δεκεμβρίου    2014

Τελετή Λήξης – Αναχώρηση

15:30 ή το αργότερο 30’ μετά       την λήξη της τελευταίας παρτίδας

 

 

12. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Υποβάλλονται έως και 30 λεπτά μετά τη λήξη του γύρου. Αν το πρόγραμμα προβλέπει δύο αγωνιστικές την ίδια μέρα τότε ή ένσταση ασκείται μέσα σε 15 λεπτά από τη λήξη της υπόψη παρτίδας. Υπεύθυνη για την εκδίκαση της ένστασης είναι η Επιτροπή Ενστάσεων των αγώνων που ορίζουν οι Ενώσεις Τ.Επιτροπές για τα περιφερειακά πρωταθλήματα. Η σύνθεση της επιτροπής για την τελική φάση θα ορισθεί στην τεχνική συνάντηση την Πέμπτη 11/12/2014 (20:00).

Το παράβολο ορίζεται στα 90 € και μπορεί να κατατεθεί στο διευθυντή ή στον επικεφαλής διαιτητή των αγώνων.

 

13. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ ΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ

Ο Διευθυντής Αγώνων θα ορισθεί από το ΔΣ της ΕΣΟ και οι Διαιτητές από την ΚΕΔ και θα ανακοινωθούν με συμπληρωματική προκήρυξη.

 

14. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ

Ισχύει το άρθρό 3 «ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ» της γενικής προκήρυξης των ομαδικών πρωταθλημάτων για το 2014  (Αριθ. Πρωτ. 93573/22/1/2014).

 

15. ΓΕΝΙΚΑ

Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΡΙΤΣΑΣ

 

ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ

Mon, 10/06/2014 - 11:36

Η ΕΣΟ ανακοινώνει ότι εγκρίθηκε η μεταγραφή του ΔΕΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ (ΑΓΜ 33808) από τον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΑΓΚΑΔΑ στον ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΛΑΓΥΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2015 – ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Thu, 10/02/2014 - 15:27
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2015 ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ  Α/Α ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΙΑΝ ΦΕΒ ΜΑΡ ΑΠΡ ΜΑΙ ΙΟΥΝ ΙΟΥΛ ΑΥΓ ΣΕΠ ΟΚΤ ΝΟΕ ΔΕΚ ΕΚΤ 1 43ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 3-8 2 ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ A” ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΩΣ 17 (*) 3 ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ Β’,Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΕΩΣ 30 (**) 4 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ (ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ – FINAL 8) 1-2 (***) 5 8ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ) 11-13 6 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ BLITZ – RAPID 1 65ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ 28- -8 2 38ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 28- -8 3 25ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 4 18o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 5 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ BLITZ – RAPID 6 47ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ Κ.20 2-8 7 38ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Κ. 20 2-8 8 18ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ Κ.18 2-8 9 18ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ Κ.18 2-8 10 33ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ Κ.16 26- -2 11 27ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Κ.16 26- -2 12 18ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ Κ.14 26- -2 13 18ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Κ.14 26- -2 14 24ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Κ.12 26- -2 15 24ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Κ.12 26- -2 16 18ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Κ.10 26- -2 17 18ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Κ.10 26- -2 18 12ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Κ.8 26- -2 19 12ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Κ.8 26- -2 20 27ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤ. ΜΑΘΗΤΩΝ -ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ (ΟΜΑΔΙΚΟ-ΑΤΟΜΙΚΟ) 17-19 (*) Ολοκλήρωση των ομαδικών πρωταθλημάτων για τα προκριματικά της Α’ εθνικής μέχρι 17/5/2015 (**) Ολοκλήρωση των ομαδικών πρωταθλημάτων Β’, Γ’ εθνικής και τοπικών των Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών μέχρι 30/09/2015. (***)  Ολοκλήρωση των ομαδικών κυπέλλων των Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών μέχρι 24/05/2015. Μπαράζ 07/6/2015 – Τελική Φάση 1 και 2/7/2015. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ  2015 ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ Α/Α ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΙΑΝ ΦΕΒ ΜΑΡ ΑΠΡ ΜΑΙ ΙΟΥΝ ΙΟΥΛ ΑΥΓ ΣΕΠ ΟΚΤ ΝΟΕ ΔΕΚ ΕΚΤ 1 ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ 8-18 ΕΤΩΝ (ΠΟΡΕΤΣ – ΚΡΟΑΤΙΑ) 20- -1 2 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ 8-18 ΕΤΩΝ (ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ) 24- -5 3 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ 20 ΕΤΩΝ (ΧΑΝΤΙ ΜΑΝΣΙΙΣΚ – ΡΩΣΙΑ) 15-30 4 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2015 (ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΙΣΛΑΝΔΙΑ) 12-22 5 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΙΣΡΑΗΛ) 23- -7 6 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 7 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝΔΡΕΣ-ΓΥΝΑΙΚΕΣ (ΣΚΟΠΙΑ – ΠΓΔΜ) 18-25 8 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ (ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ) 13-22 9 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ (ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ) 13-22 10 ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΜΕΧΡΙ 16 (ΤΙΦΛΙΔΑ – ΓΕΩΡΓΙΑ) 21-30 11 ΒΑΛΚΑΝΙΚΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ 12 ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕΧΡΙ 16 ΕΤΩΝ 13 ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 14 ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕΧΡΙ 20 ΕΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΚΑΚΙ Α/Α ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΙΑΝ ΦΕΒ ΜΑΡ ΑΠΡ ΜΑΙ ΙΟΥΝ ΙΟΥΛ ΑΥΓ ΣΕΠ ΟΚΤ ΝΟΕ ΔΕΚ ΕΚΤ 1 11ος ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝ. ΛΥΣΗΣ – ΑΝ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤ. 2 14ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΥΣΗΣ (ΠΑΤΡΑ) 3 11ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΛΥΣΗΣ 4 40ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΛΥΣΗΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2015

Thu, 10/02/2014 - 15:25
 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  –
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ 2015 Α/Α ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 1 43ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 03-08/7/2015 2 ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ A” ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΩΣ 17/5/2015 3 ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ Β’,Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΕΩΣ 30/9/2015 4 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ (ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ – FINAL 8) 1 -2/7/2015 5 8ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ) 11-13/12/2015 6 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ BLITZ – RAPID ΣΕΠΤ-ΟΚΤ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ 2015 Α/Α ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 1 65ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ 28/11-8/12/2015 2 38ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 28/11-8/12/2015 3 25ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΟΥΛ-ΑΥΓ 4 18o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΙΟΥΛ-ΑΥΓ 5 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ BLITZ – RAPID ΑΥΓ-ΣΕΠ-OKT 6 47ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ Κ.20 2-8/1/2015 7 38ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Κ. 20 2-8/1/2015 8 18ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ Κ.18 2-8/1/2015 9 18ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ Κ.18 2-8/1/2015 10 33ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ Κ.16 26/6-2/7/2015 11 27ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Κ.16 26/6-2/7/2015 12 18ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ Κ.14 26/6-2/7/2015 13 18ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Κ.14 26/6-2/7/2015 14 24ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Κ.12 26/6-2/7/2015 15 24ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Κ.12 26/6-2/7/2015 16 18ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Κ.10 26/6-2/7/2015 17 18ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Κ.10 26/6-2/7/2015 18 12ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Κ.8 26/6-2/7/2015 19 12ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Κ.8 26/6-2/7/2015 20 27ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤ. ΜΑΘΗΤΩΝ -ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ (ΟΜΑΔΙΚΟ-ΑΤΟΜΙΚΟ) 17-19/4/2015 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ  2015 Α/Α ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 1 ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ 8-18 ΕΤΩΝ (ΠΟΡΕΤΣ – ΚΡΟΑΤΙΑ) 20/9-1/10/2015 2 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ 8-18 ΕΤΩΝ (ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ) 24/10-5/11/2015 3 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ 20 ΕΤΩΝ (ΧΑΝΤΙ ΜΑΝΣΙΙΣΚ – ΡΩΣΙΑ) 15-30/9/2015 4 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2015 (ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΙΣΛΑΝΔΙΑ) 12-22/11/2015 5 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΙΣΡΑΗΛ) 23/2-7/3/2015 6 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ * 7 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝΔΡΕΣ-ΓΥΝΑΙΚΕΣ (ΣΚΟΠΙΑ – ΠΓΔΜ) 18-25/10/2015 8 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ (ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ) 13-22/4/2015 9 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ (ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ) 13-22/4/2015 10 ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΜΕΧΡΙ 16 (ΤΙΦΛΙΔΑ – ΓΕΩΡΓΙΑ) 21-30/7/2015 11 ΒΑΛΚΑΝΙΚΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ * 12 ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕΧΡΙ 16 ΕΤΩΝ * 13 ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ * 14 ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕΧΡΙ 20 ΕΤΩΝ * ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΚΑΚΙ Α/Α ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 1 11ος ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝ. ΛΥΣΗΣ – ΑΝ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤ. * 2 14ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΥΣΗΣ (ΠΑΤΡΑ) * 3 11ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΛΥΣΗΣ * 4 40ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΛΥΣΗΣ * * ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ

Η ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!

Mon, 09/29/2014 - 16:10

Επιβεβαιώνοντας το μεγάλο ταλέντο της, η 14χρονη Παγκόσμια Πρωταθλήτρια μέχρι 14 ετών το 2013, Σταυρούλα Τσολακίδου, κατέκτησε σήμερα τη 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κορασίδων μέχρι 16 ετών.

 

Παίρνοντας μέρος σε μεγαλύτερη ηλικιακή κατηγορία από τη δική της (κορασίδες έως 16 ετών), η Καβαλιώτισσα παγκόσμια πρωταθλήτρια τερμάτισε αήττητη με 8,5 βαθμούς σε 11 αγώνες, πετυχαίνοντας 6 νίκες και  5 ισοπαλίες.

 

Οι αγώνες έγιναν στο Durban της Νότιας Αφρικής από 19 μέχρι 29 Σεπτεμβρίου 2014 και στην κατηγορία που αγωνίστηκε συμμετείχαν 84 σκακίστριες από 49 χώρες

 

Και με αυτό το αποτέλεσμά της, η Σταυρούλα δικαιώνει όλους όσοι πίστεψαν σ΄ αυτήν, με πρώτον τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, και την στηρίζουν έμπρακτα.  Αρωγοί στην επιτυχημένη προσπάθειά της ήταν και είναι το Υφυπουργείο Αθλητισμού, ο αρμόδιος Υφυπουργός κος Γιάννης Ανδριανός και ο επίσημος χορηγός της, ο ΟΤΕ.

 

Η επίσημη σελίδα των αγώνων είναι: http://www.2014wycc.co.za/home.html

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ 8-18 ΕΤΩΝ

Tue, 09/16/2014 - 11:39

Αναχωρεί την Παρασκευή 19/9 για το Ντέρμπαν της Ν. Αφρικής η ελληνική αποστολή, που θα πάρει μέρος στους αγώνες των φετινών Παγκόσμιων Ατομικών Πρωταθλημάτων 8-18 ετών (έναρξη αγώνων 20/9, λήξη 29/9/2014).

Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσουν 4 αθλητές/τριες:

 • Καφετζή Αγγελική
 • Καφετζής Ιάσονας
 • Πραματευτάκη Λουκία
 • Τσολακίδου Σταυρούλα

Τη συμμετοχή της παγκόσμιας πρωταθλήτριας κορασίδων μέχρι 14 ετών Σταυρούλας Τσολακίδου στηρίζει, ως επίσημος χορηγός, ο ΟΤΕ.

Την αποστολή συνοδεύουν ο Δ.Καφετζής  (αρχηγός) και ο GM Θ.Μαστροβασίλης (προπονητής).

Η επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων είναι : http://www.2014wycc.co.za/2014wycc/Home.html

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Tue, 09/16/2014 - 10:33

Η ΕΣΟ ανακοινώνει τα σωματεία που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην επικείμενη ΓΣ στις 26 ή 27/9/2014, όπως εγκρίθηκαν από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας στη συνεδρίαση στις 15/9/2014.

Για να δείτε την λίστα των σωματείων πατήστε εδώ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Fri, 09/05/2014 - 13:29

Καθώς πλησιάζει το χρονικό διάστημα για την υποβολή των αιτήσεων μεταγραφών των σκακιστών και σκακιστριών, σημειώνουμε τα εξής:

 • Το χρονικό διάστημα υποβολής των αιτήσεων είναι από 25/10 έως 10/11.
 • Στον Κανονισμό Εγγραφών – Μεταγραφών (http://www.chessfed.gr/archives/category/kanonismoi/kanonismos-eggrafon-metagrafon )  περιγράφονται οι λεπτομέρειες και τα δικαιολογητικά  που πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι και να συνοδεύουν την κάθε αίτηση μεταγραφής.
 • Το έντυπο της αίτησης μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Wed, 08/27/2014 - 15:58

Για να διαβάσετε την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που αφορά την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2014 πατήστε εδώ.

ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ

Tue, 08/26/2014 - 10:51

Η ΕΣΟ ανακοινώνει ότι εγκρίθηκε η μεταγραφή του ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΧΡΗΣΤΟΥ (ΑΓΜ 10121) από τη ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΤΡΑΣ στη ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΥΡΓΟΥ.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΚΟΝΔΡΑΣ: 1938-2014

Wed, 08/13/2014 - 21:19

Σήμερα “έφυγε” -μετά από τετράμηνη πολιορκία από την “επάρατο”- ο βετεράνος σκακιστής Σταύρος Σκόνδρας. Γεννημένος το 1938, στην Τσεχοσλοβακία, ήρθε στη Θεσσαλονίκη το 1970. Ισχυρός και μαχητικός σκακιστής με επιθετικούς προσανατολισμούς, είχε συμμετάσχει δύο φορές στους τελικούς πρωταθλήματος ανδρών Ελλάδας, στα τέλη της δεκαετίας του 70. Συμμετείχε σε αγώνες, ατομικούς και ομαδικούς, έως και φέτος τον Μάρτιο, σημειώνοντας, ακόμα και πρόσφατα, αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Η τελευταία του ομάδα ήταν ο Φοίβος Συκεών, ενώ αγωνίστηκε στο παρελθόν με τον Παναθλητικό Συκεών και την ΕΣΘ.
Σπάνιος χαρακτήρας, πάντα νέος και χαμογελαστός, με αξεπέραστο αλτρουισμό και διάθεση προσφοράς, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στη σκακιστική κοινότητα της Θεσσαλονίκης.
Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη (14 Αυγούστου), ώρα 10.00 π.μ. στον Ι.Ν. Αναστάσεως του Κυρίου στα κεντρικά κοιμητήρια που βρίσκονται στην οδό Χαριλάου-Θέρμης.

Pages